Απόρρητο μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ στην πρώτη του πτήση - iefimerida.gr

Απόρρητο μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ στην πρώτη του πτήση

αεροσκάφος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όχημα, που κατασκευάστηκε από την Boeing και σχεδιάστηκε ως ένα τεράστιο εργαλείο επιτήρησης, πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική πτήση του στο Dryden Flight της NASA, Κέντρο Ερευνών περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Το «αεροπλάνο- φάντασμα» διαθέτει άνοιγμα φτερών μήκους 150 μέτρων. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής την περασμένη εβδομάδα το αεροσκάφος μπόρεσε να φτάσει σε υψόμετρο 4.080 ποδιών και έμεινε στον αέρα για συνολικά 28 λεπτά, φτάνοντας μια σταθερή ταχύτητα 62 κόμβων. Σκοπός του στρατού είναι να το φθάσει σε μέγιστο ύψος 65.000 πόδια και να πετάξει για μέχρι και 96 ώρες δηλαδή, τέσσερις ολόκληρες μέρες - σε ταχύτητες που φτάνουν τα 150 κόμβων.Όμως, η δοκιμή δεν ήταν άψογη. H γιγαντιαία μηχανή κατασκόπων είχε ένα σπάσιμο στο σύστημα προσγείωσης κατά την προσγείωση.

Αν και πρόκειται για μια ιδιαίτερα δαπανηρή επιχείρηση από την Πολεμική Αεροπορία, η προσπάθεια κατασκευής τέτοιων αεροσκαφών προωθείται από το Κογκρέσο για την ανάπτυξη αυτόματων κατασκόπων. Φήμες θέλουν ο στρατός να χρησιμοποιεί ήδη τέτοια αεροσκάφη για τους βομβαρδισμούς κάτι όμως που παραμένει μυστήριο και άκρως απόρρητο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ