Θα πέσει από τα 37 χιλιόμετρα για να σπάσει το ρεκόρ και το φράγμα του ήχου! - iefimerida.gr

Θα πέσει από τα 37 χιλιόμετρα για να σπάσει το ρεκόρ και το φράγμα του ήχου!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φέλιξ Μπομγκάδερ θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα τολμήσει να πέσει από ύψος 37 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη, την υψηλότερη ελεύθερη πτώση που έγινε ποτέ από άνθρωπο προσπαθώντας να σπάσει το φράγμα του ήχου.

Ο Φέλιξ δίκαια μπορεί να φέρει τον τίτλο του βασιλιά των εναέριων εξτρίμ σπορ, του αρέσει να ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και να θέτει συνεχώς νέους στόχους για τα υψηλότερα άλματα (BASE jumbs) που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει.

Μαζί με μια ομάδα ειδικών στην αεροναυτική, ο Αυστριακός αθλητής των extreme σπορ, ο Φέλιξ Μπομγκάδερ είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια νεα πρόκληση.

Στόχος του είναι να πηδήξει από ένα αερόστατο στην στρατόσφαιρα, από ύψος 36.576 μέτρων (120.000 ποδιών), και να σπάσει το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης. Ο Μπομγκάδερ σκοπεύει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του ήχου χωρίς την προστασία κάποιου αεροσκάφους, ενώ ταυτόχρονα θα συγκεντρώνει δεδομένα τα οποία ποτέ πριν δεν έχουν καταγραφεί, με σκοπό τη συμβολή τους στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης. Μετά τις δοκιμές σε έναν ειδικό θάλαμο κενού στο Τέξας, όλα τα μέλη της αποστολής μεταφέρθηκαν στο Roswell, στο Νέο Μεξικό για την τελική φάση.

Ο Φέλιξ Μπομγκάδερ έχει ήδη σπάσει πολλά ρεκόρ σε άλματα από σταθερό σημείο (B.A.S.E. jumps) σε μερικές από τις πλέον θεαματικές τοποθεσίες του πλανήτη, όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο (T101) στην Taipei, ένα από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου.

Έχει εκτελέσει επίσης ένα από τα «χαμηλότερα» άλματα όταν πήδηξε από το περίφημο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το 2003 ο Μπομγκάδερ χρησιμοποίησε φτερά από ανθρακονήματα τα οποία προσάρμοσε στο σώμα του και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πέρασε... πετώντας το στενό της Μάγχης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ