Κυβερνοπόλεμο κατά του Ιράν διέταξε ο Ομπάμα - iefimerida.gr

Κυβερνοπόλεμο κατά του Ιράν διέταξε ο Ομπάμα

Ο «σκληροπυρηνικός» Ομπάμα κατά του Ιράν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, συνεχίζει ακάθεκτος και με κάθε τρόπο το σαμποτάζ στην κατασκευή πυρηνικών όπλων της Τεχεράνης, αυτή τη φορά με κυβερνοεπιθέσεις κατά των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην καρδιά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Σύμφωνα με άρθρο από τα Νέα, ο Αμερικάνος πρόεδρος διέταξε μυστικά από τους πρώτους κιόλας μήνες της διαμονής του στο Λευκό Οίκο, την εφαρμογή κυβερνοεπιθέσεων στο σύστημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών που χρησιμοποιείται στις κεντρικές εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν. Σύμφωνα με συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, με αυτό τον τρόπο, ο Μπαράκ Ομπάμα επέκτεινε σημαντικά τη χρήση κυβερνοόπλων των ΗΠΑ.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τις από κοινού αμερικανικές και ισραηλινές προσπάθειες υπονόμευσης του ιρανικού προγράμματος και συνίσταται σε ένα είδος ιδιότυπου σαμποτάζ μέσω διαδικτυακών ιών που χτυπούν τα λειτουργικά συστήματα των Ιρανών, με τελικό σκοπό να προκαλέσουν προβλήματα στη δυνατότητα των Ιρανών να κατασκευάσουν πυρηνικά όπλα.

Το αποτέλεσμα των «επιθέσεων»; Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι το πρόγραμμα των Ιρανών έχει πάει πίσω περίπου δύο χρόνια ως αποτέλεσμα του «κυβερνοπολέμου» που δέχεται η Τεχεράνη από το Λευκό Οίκο.

Τις επιθέσεις αυτές τις είχε ξεκινήσει ο προηγούμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζόρτζ Μπους με το κωδικό όνομα «Ολυμπιακοί Αγώνες» παρόλο που η αμερικανική κυβέρνηση, παραδέχτηκε μόλις πρόσφατα ότι αναπτύσσει τα κεβερνοόπλα, παρόλο που δεν έχει παραδεχτεί ότι τα χρησιμοποιεί. Σύμφωνα με αναφορές, παρόμοιες επιθέσεις έχουν γίνει και σε υπολογιστές που χρησιμοποιούν μέλη της Αλ Κάιντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ