Εκατοντάδες πεινασμένοι αστερίες πλημμύρισαν τις ακτές της Ιαπωνίας - iefimerida.gr

Εκατοντάδες πεινασμένοι αστερίες πλημμύρισαν τις ακτές της Ιαπωνίας

Εκατοντάδες πεινασμένοι αστερίες πλημμύρισαν τις ακτές της Ιαπωνίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι περισσότεροι από 800 αστερίες που βρέθηκαν νεκροί, γεμίζοντας μία έκταση 300 μέτρων στη παραλία του νησιού Ισιγκάκι στη Νότια Ιαπωνία, πέθαναν απο ασιτία.

Η κύρια τροφή των αστεριών είναι τα κοράλια, ενω εκτιμάται ότι οι συγκεκριμένοι αστερίες χρειάστηκαν τρία χρόνια για να φτάσουν μέχρι την παραλία που βρέθηκαν.

Η πληθυσμιακή έκρηξη των αστεριών παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 2009, όταν νεαρά άτομα εθεάθησαν να τρέφονται μαζικά στον εξωτερικό κοραλλιογενή ύφαλο του νησιού.

«Οι αστερίες πιθανώς ξεβράστηκαν λόγω της έλλειψης φαγητού και συγκεκριμένα κοραλλιών», παρατηρεί ο Δρ Γκο Σουζούκι, από το Ερευνητικό Κέντρο Αλιείας, που μελετούσε το φαινόμενο από τον ερευνητικό του σταθμό

Στη μελέτη του, περιγράφει πώς ενω στο παρελθόν τα κοράλλια κάλυπταν το 60% της θαλάσσιας περιοχής του νησιού, πλέον έφτασαν να καλύπτουν μόνο το 1% λόγω της ραγδαίας αύξησης των πεινασμένων αστεριών, οι οποίοι μετακινούνταν προς τη παραλία προς αναζήτηση τροφής.

Δεδομένου ότι πέθαναν στην ακτή και όχι στο νερό, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι όταν οι αστερίες ξεβράστηκαν, ήταν πλέον πολύ αδύναμοι για να επιστρέψουν στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ