Χόγιερ:Δεν θα δοθούν υποχρεωτικά επιπλέον κονδύλια στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Χόγιερ:Δεν θα δοθούν υποχρεωτικά επιπλέον κονδύλια στην Ελλάδα

Χόγιερ:Δεν θα δοθούν υποχρεωτικά επιπλέον κονδύλια στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι σίγουρο ότι θα δοθούν στην Ελλάδα τα επιπλέον κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σύμφωνα με τον πρόεδρό της Βέρνερ Χόγιερ.

Ο κ. Χόγιερ, μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία, τόνισε ότι αυτό που έχει ήδη συμφωνηθεί αφορά πακέτο ύψους 500 εκ. ευρώ, το οποίο θα κατευθυνθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δυσκολεύονται να δανειστούν από τις τράπεζες.

Διευκρινίζει, μάλιστα, ότι οι οι δυνατότητες της Τράπεζας δεν αποτελούν πανάκεια για την κρίση, αλλά μόνο μέρος της λύσης του προβλήματος.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, απαντά ότι για την ΕΤΕπ δεν τίθεται ζήτημα ευρωζώνης, καθώς δραστηριοποιείται και στις 29 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο στις 17 της ΟΝΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ