Ομπάμα: Οι Ευρωπαίοι μπορούν να δώσουν λύση στην κρίση - iefimerida.gr

Ομπάμα: Οι Ευρωπαίοι μπορούν να δώσουν λύση στην κρίση

Ομπάμα: Δεν είμαστε σίγουροι αν τα μέτρα στην Ευρωζώνη είναι επαρκή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον δρόμος που ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την επίλυση της οικονομικής κρίσης του 2008 προτείνει στους Ευρωπαίους ηγέτες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου η Γηραιά Ήπειρο να ξεπεράσει την κρίση χρέους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του, Τζέι Κάρνεϊ, ο κ. Ομπάμα έχει την άποψη ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν την ικανότητα να δράσουν, ώστε να επιλυθεί η κρίση του ευρώ -ήδη υιοθέτησαν σημαντικά μέτρα».

«Σοβαροί οικονομικοί κίνδυνοι υφίστανται, πάντως, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι χρηματαγορές είναι επιφυλακτικές, εάν τα ληφθέντα μέτρα στην Ευρωζώνη είναι επαρκή», πρόσθεσε ο κ. Κάρνεϊ.

«Οταν διαβουλευόμεθα με τους Ευρωπαίους ηγέτες, αναφερόμαστε επανειλημμένως στα διδάγματά μας απ την αμερικανική εμπειρία» αυτής της κρίσης, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου. «Αναφερόμαστε ιδίως στη διάσωση τραπεζών με κρατικά κεφάλαια, όπως πράξαμε εμείς το 2008», εξήγησε.

«Εξετάζουμε, πώς ακριβώς αυτά τα διδάγματά μας είναι πλέον δυνατόν να έχουν την εφαρμογή τους» στην κρίση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη, πρόσθεσε τέλος ο κ. Κάρνεϊ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ