Κομισιόν: Η Κύπρος θα ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει - iefimerida.gr

Κομισιόν: Η Κύπρος θα ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει

Κομισιόν: Η Κύπρος θα ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μακρινό σενάριο είναι για την Κύπρο η προσφυγή σε μηχανισμό βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τραπεζικό τομέα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπέιλι, είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο βοήθειας προς την Λευκωσία πως «είμαστε πεπεισμένοι ότι η Κύπρος θα ξεπεράσει τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε μάλιστα πως οι Βρυξέλλες είναι σε στενή επαφή με την Κύπρο αλλά και με άλλες χώρες της Ευρωζώνης και δεν υπάρχει τίποτα το καινούριο μετά τις συστάσεις της Κομισιόν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια», τόνισε ο Ολιβιέ Μπέιλι, έναν μήνα σχεδόν πριν την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα Financial Times ότι μια έκκληση της χώρας του για ένα πακέτο βοήθειας γίνεται όλο και πιο πιθανή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ