H τράπεζα HSBC ετοιμάζει στην Ελλάδα τα ATM της για δραχμές - iefimerida.gr

H τράπεζα HSBC ετοιμάζει στην Ελλάδα τα ATM της για δραχμές

H τράπεζα HSBC ετοιμάζει στην Ελλάδα τα ATM της για δραχμές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκπρόσωπος της βρετανικής τράπεζας HSBC αποκάλυψε σήμερα στους Times ότι πραγματοποιεί δοκιμές στα μηχανήματα ανάληψης που διατηρεί στην Ελλάδα ώστε η τράπεζα να είναι βέβαιη ότι μπορεί να λειτουργήσει σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της HSBC οι προετοιμασίες γίνονται σε πολλαπλά επίπεδα, κατ' εφαρμογή των υποδείξεων του εποπτικού οργάνου του Σίτι του Λονδίνου. Η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, όπως και η Τράπεζα της Αγγλίας έχουν ζητήσει από τις βρετανικές τράπεζες να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο.

Οι δοκιμές που πραγματοποιεί η HSBC αποσκοπούν στο να προετοιμαστεί το έδαφος και να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις που απαιτούνται στα ATM ώστε να χειρίζονται χαρτονομίσματα άλλα από του ευρώ. Η HSBC διατηρεί 15 υποκαταστήματα και 25 μηχανήματα ανάληψης χρημάτων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ