O Καναδός Λάρι Κινγκ είναι Έλληνας

Μπορεί το επώνυμό του να προκαλεί πονοκέφαλο στους Καναδούς που προσπαθούν να το προφέρουν, ωστόσο βρίσκεται στα στόματα όλων, καθώς ο Τζορτζ Στρουμπουλόπουλος είναι ο πιο διάσημος τηλε-οικοδεσπότης της χώρας.

Ο Στρουμπουλόπουλος, ο οποίος αποκαλείται από πολλούς «Ο Λάρι Κινγκ του Βορρά», έχει φιλοξενήσει στην καθημερινή βραδυνή εκπομπή του, η οποία θεωρείται η πιο επιτυχημένη του καναδικού δικτύου CBC, διασημότητες όπως η Χίλαρι Κλίντον, ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Ζακ Γαλυφιανάκης.

Μιλώντας στο Έθνος, ο παρουσιαστής, ο οποίος δηλώνει περήφανος για την καταγωγή του, είπε ότι λατρεύει το επίθετο του ως έχει και ποτέ δεν σκέφτηκε να το μικρύνει, όπως πολλοί Έλληνες κάνουν καριέρα στη σόουμπιζ στην Αμερική.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην κρίση είπε: «Με εκνευρίζει που δεν δίνεται η δέουσα σημασία στο γεγονός ότι η κρίση δεν είναι "ελληνική" αλλά παγκόσμια. Το οικονομικό μας σύστημά φροντίζει ώστε οι πλούσιοι να γίνουν πιο πλούσιοι και οι φτωχοί να παραμένουν, στην καλύτερη, φτωχοί. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, την ώρα που τόσες χώρες βυθίζονται στην κρίση, ορισμένοι επιμένουν πως η λύση βρίσκεται στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τς συχνές αναφορές που κάνει στη χώρα μας μέσα από την εκπομπή του δήλωσε: «Η γιαγιά μου και ο παππούς μου, από τον οποίο πήρα το όνομά μου, ήταν Έλληνες από την Αλεξάνδρεια και μεγαλώνοντας πλάι τους, έμαθα πολλά για την Ελλάδα, την Ιστορία της και τη μυθολογία, τα οποία προσπαθώ να μοιράζομαι με το κοινό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ