Ανάβει φωτιές για την Ντόρα ο Κιλτίδης στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Ανάβει φωτιές για την Ντόρα ο Κιλτίδης στη Θεσσαλονίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει η Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης για την Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη δημοσιοποίηση της «μετακόμισης» του νυν βουλευτή Κώστα Κιλτίδη στη συγκεκριμένη περιφέρεια από το Κιλκίς.Η επιλογή αυτή μπορεί να αποτελέσει «μπίνγκο» για τη Δημοκρατική Συμμαχία, αφού πρόκειται για μια πολύ συντηρητική περιοχή, όπου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Μητροπολίτης Άνθιμος έχουν μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων. Αυτή ακριβώς τη δεξαμενή μπορεί να στοχεύσει ο Κωστας Κιλτίδης και να αλιεύσει ψήφους που είναι πολύτιμες, καθώς η Δημοκρατική Συμμαχία κινείται στα όρια της εισόδου της στη Βουλή.

Το πρόβλημα για την Ντόρα Μπακογιάννη είναι ότι ο σκληρός πυρήνας των στελεχών της στη Θεσσαλονίκη κινείται σε ιδιαίτερα φιλελεύθερο κλίμα, εκ διαμέτρου αντίθετα με τον Κ. Κιλτίδη, ο οποίος δεν κρύβει ότι θεωρεί τον εαυτό του μέρος της «Λαϊκής Δεξιάς». Ανάμεσά τους ο πρώην αντιδήμαρχος Ν. Ταχιάος, ο Γ. Σταύρου, ο Ασ. Τσουκαλάς, Δ. Παρχαρίδης, η Λ. Αγκερκοπ, ο Θ. Λεωνίδης, ο Π. Μπίλιας, ο Σ. Σιδηρόπουλος, ο Π.Καραχάλιος, ο Γ Μουρμούρης, ο Γ. Γκαβανίδης κ.ά.

Στόχος της Ντόρας είναι να καταφέρει να συνδυάσει τη διείσδυση του Κώστα Κιλτίδη στον σκληρό πυρήνα της Λαϊκής Δεξιάς και το «πέρασμα» των δικών της ανθρώπων στο κομμάτι της αγοράς της Βόρειας Ελλάδας όπου ακούγονται με ενδιαφέρον οι προτάσεις του κόμματος της.

Βεβαίως, στην προσπάθεια αυτή, που είναι βάδισμα σε τεντωμένο σχοινί, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα απρόοπτα. Πάντως οι πρώτες αντιδράσεις στην είδηση για τη «μετακόμιση» Κιλτίδη, μετά από πολλή εσωκομματική προσπάθεια, δεν έλαβαν μεγάλες διαστάσεις. Προς το παρόν...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ