Ο Παπανδρέου, ο Παμπούκης και ο Mr. "Invest in Greece" - iefimerida.gr

Ο Παπανδρέου, ο Παμπούκης και ο Mr. "Invest in Greece"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αδυναμία του κ. Παπανδρέου για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) τη γνωριζουν όλοι, από τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών. Απόψε την επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά, καθώς στις 20:00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Συνέδριο της οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς" στο ξενοδοχείο Divani Caravel.Ποιο είναι το ενδιαφέρον στοιχείο; Ότι Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς» εμφανίζονταν απ' το 2005 μέχρι πρότινος ο κ. Αριστομένης (Άρις) Συγγρός.

Πρόσφατα, ο κ. Συγγρός διορίστηκε από τον υπ. Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη ως πρόεδρος και εκτελεστικό μέλος της εταιρείας Invest In Greece. Μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Συγγρός είχε ταξιδέψει στο Κατάρ μαζί με τους υπουργούς της κυβέρνησης Χ. Παμπούκη και Ν. Σηφουνάκη, τον Ισπανό αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, τον πρόεδρο της Αγροτικής τράπεζας (ΑΤΕ) Θόδωρο Πανταλάκη, για να παρουσιάσουν το σχέδιο για το Ελληνικό. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως η πορεία του κ. Συγρρού, ο οποίος σπούδασε στη Γερμανία και είχε διατελέσει επί περίπου 12 έτη (1987-1999) διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας... Siemens, και μάλιστα σε αρκετές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία. Ουγγαρία, Βιετνάμ). Διετέλεσε, δε, εξειδικευμένος εμπειρογνώμονας της Κεντρικής Υπηρεσίας Οργάνωσης και Συμβούλων της Siemens. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παμπούκης έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τη Siemens Γερμανίας, από την οποία ζητούμε αποζημιώσεις (ή έκπτωση σε έργα που έχει ήδη αναλάβει) από το περίφημο σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας με τα «λαδώματα» Ελλήνων αξιωματούχων.


Προκάτοχος του κ. Άρι Συγγρού στην Invest in Greece ήταν η κυρία Παρασκευή (Βιβή) Μπουφούνου, την οποία είχε διορίσει η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Η τοποθέτησή της στη θέση αυτή είχε προκαλέσει ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις, καθώς είχε αποκαλυφθεί ότι είχε καταδικαστεί σε 6ετή κάθειρξη λόγω συμμετοχής της σε σκάνδαλο στην ΕΤΒΑ Finance αλλά είχε αθωωθεί με αμετάκλητο βούλευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ