Η Ισπανία βυθίζεται στην αγκαλιά της Τρόικα και του ΔΝΤ - iefimerida.gr

Η Ισπανία βυθίζεται στην αγκαλιά της Τρόικα και του ΔΝΤ

Η Ισπανία βυθίζεται στην αγκαλιά της Τρόικα και του ΔΝΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλα δείχνουν πως η ισπανική οικονομία οδεύει πλέον προς μηχανισμό στήριξης και τροικανή επιτήρηση, την ίδια ώρα που οι πιέσεις προς τη Γερμανία γίνονται ασφυκτικές, με στοίχημα τι άλλο, την επιβίωση όχι μόνο της Ευρωζώνης, αλλά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ένα ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών δεν θα ήταν η Αποκάλυψη» δηλώνει ανώτατος Ισπανός αξιωματούχος, και συμπληρώνει «θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό ή με το άγχος ανόδου των spreads».

To νέο από την Ιβηρική χερσόνησο «έσκασε» αμέσως μετά από τις νέες ανησυχίες που προκάλεσε η «Ισλανδία του νότου» η Κύπρος.

Η Ισπανοί πολιτικοί δεν κρύβουν πλέον το επικρατέστερο σενάριο παράδοσης της ισπανικής οικονομίας στην Τρόικα, όπως ήδη συμβαίνει με την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η Γερμανίδα Καγκελάριος, πιέζει την Ισπανία στις «αγκάλες» της Τρόικας μέσω ενός μηχανισμού διάσωσης.

Στο σύνολο τους οι Ισπανοί πολιτικοί, αρνούνται δημοσίως μία τέτοια εξέλιξη, την ίδια ώρα που ο ο Ισπανός πρωθυπουργός ήδη κάνει έκκληση για μία τραπεζική ένωση στην Ευρώπη.

Από «διαρροές» προκύπτει ότι πλέον η Άνγκελα Μέρκελ δέχεται στενές πιέσεις από το τρίο Ολάντ-Μόντι-Ομπάμα για περαιτέρω ευρωπαϊκή βοήθεια προς τις τράπεζες. Μέχρι στιγμής η Γερμανίδα Καγκελάριος παραμένει αμετακίνητη από τη θέση της.

Από την πλευρά των αγορών και των επενδυτών, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζόρτζ Σόρος σε ομιλία του στην Ιταλία ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει αμέσως να βρουν τρόπο να πείσουν τη Γερμανία να διατηρήσει την Ένωση σε αυτό «το φανταστικό πράγμα που ήταν κάποτε, το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από αυτό» εννοώντας την αλλαγή στάσης της Γερμανίας.

Ο μεγαλοεπενδυτής, δίνει περιθώριο τριών μηνών στους Ευρωπαίους ηγέτες «για να διορθώσουν τα λάθη τους και να αναστρέψουν το κλίμα».

Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός, με δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής, αναφέρει ότι τα ευρωομόλογα είναι προ των πυλών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ