Ακόμη και ο Μοσκοβισί απειλεί με έξοδο από το ευρώ και ...σχολιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Ακόμη και ο Μοσκοβισί απειλεί με έξοδο από το ευρώ και ...σχολιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη και ο Μοσκοβισί απειλεί με έξοδο από το ευρώ και ...σχολιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και ο «φίλος» της Ελλάδας Πιέρ Μοσκοβισί, υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας δήλωσε χθες ότι θα τεθεί θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αν οι Ελληνες δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο.

Ο άνθρωπος που δήλωνε ότι «προτεραιότητά μας είναι να λύσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας» μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ και έγινε υπουργός Οικονομίας, ο Πιέρ Μοσκοβισί έδειξε χθες τον δρόμο που ακολουθούν οι ευρωπαίοι εταίροι απέναντι στις προσπάθειες της χώρας μας να απεμπλακεί από το Μνημόνιο.

«Αναμφίβολα θα τεθεί» θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει, σε αντάλλαγμα για το δανεισμό της από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δήλωσε ο γάλλος υπουργός.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί έκανε και έναν βαρύ υπαινιγμό για τις ελληνικές εκλογές του Ιουνίου και στο ερώτημα τι θα συμβεί σε περίπτωση ανάδειξης στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «το ζήτημα θα τεθεί χωρίς αμφιβολία... Θα ετίθετο, εάν οι ίδιοι οι Έλληνες δεν σέβονταν τις δεσμεύσεις τους».

«Ευχόμαστε ειλικρινά η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» πρόσθεσε, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στη γαλλική τηλεόραση και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη νομισματική ένωση, διότι έχει προχωρήσει η «ολοκλήρωση» στην Ευρωζώνη, «διότι δεν θέλουμε να υπάρξει φαινόμενο ντόμινο και διότι έχουμε ήδη δεσμεύσει πολλά χρήματα, 150 δισ. ευρώ».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών έκανε την τοποθέτηση αυτή ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε την Παρασκευή ότι θέλει να «καταργήσει» το Μνημόνιο που επιβάλλει στην Ελλάδα μέτρα λιτότητας εάν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές.

Χωρίς να δείχνει ότι κάνει παρέμβαση στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις ο Πιέρ Μοσκοβισί τάχθηκε υπέρ των φιλο-ευρωπαικών κομμάτων και σχολίασε την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να καταργήσει το Μνημόνιο που επιβάλλει στην Ελλάδα μέτρα λιτότητας:

«Αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Εάν οι ίδιοι οι Έλληνες δεν σεβαστούν τη δέσμευσή τους, θα βρεθούμε σε μια κατάσταση που θα είναι απεριόριστα πιο μπλεγμένη» εκτίμησε ο Μοσκοβισί.

Παρότι η «επιλογή» ανήκει στους Έλληνες, όπως σημείωσε, θα ήταν κατά τον ίδιο «σαφώς προτιμητέο από τις ελληνικές εκλογές να αναδειχθεί μια κυβέρνηση υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του ευρώ».

Το πιό ανησυχητικό στις δηλώσεις του Πιέρ Μοσκοβισί είναι ότι παραδέχτηκε πως στη Γαλλία υπάρχει προετοιμασία για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ο Φρανσουά Ολάντ είχε διαψεύσει τα σενάρια. Ο κ. Μοσκοβισί παραδέχθηκε ότι «έχουν ίσως γίνει κάποιες σκέψεις εδώ κι εκεί» και πρόσθεσε πως ο ίδιος θα κατέβαλε κάθε προσπάθεια προκειμένου να «αποφευχθεί το σενάριο αυτό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ