Πρωταθλητής Ευρώπης για 6η φορά ο Παναθηναϊκός! - iefimerida.gr

Πρωταθλητής Ευρώπης για 6η φορά ο Παναθηναϊκός!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον έκτο του αστέρι στη φανέλα έβαλε ο Παναθηναϊκός, που κέρδισε σήμερα τη Μακάμπι με σκόρ 70-78 στον τελικό της Euroleague στο «Παλάου Σαν Τζόρντι» της Βαρκελώνης. Με επιθετικό ηγέτη τον Σάτο, τον Φώτση να μοιράζει τάπες και τον Διαμαντίδη να κάνει την ουσιαστική δουλειά (MVP του αγώνα), το «τριφύλλι» έχτισε διαφορά ασφαλείας και δεν δυσκολεύτηκε ούτε στο τέλος με τα απανωτά φάουλ των Ισραηλινών.

Η ομάδα του κατά τεκμήριο καλύτερου προπονητή της Ευρώπης, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, παρέδωσε μαθήματα μπάσκετ σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό τελικό. Διαμαντίδης, Μπατίστ, αλλά και οι Νίκολας και Σάτο με τα καθοριστικά τους τρίποντα ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά. Η Μακάμπι του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να ανατρέψει την ροή του αγώνα παρά το συνεχές ανακάτεμα της τράπουλας από τον προπονητή της.

«Αυτοί που αξίζουν τα συγχαρητήρια είναι οι παίκτες μου» οι πρώτες κουβέντες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που στέφθηκε για 8η φορά πρωταθλητής Ευρώπης και πλέον μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί «βασιλιάς των δαχτυλιδιών» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Με τον 6ο ευρωπαϊκό τίτλο του (οι προηγούμενοι ήταν το 1996, το 2000, το 2002, το 2007 και το 2009), ο Παναθηναϊκός «πιάνει» την ΤΣΣΚΑ στα 6 κύπελλα Ευρώπης και πλέον μένει να φτάσει τη Ρεάλ των 8 τροπαίων για να πάρει τον τίτλο της καλύτερης ομάδα μπάσκετ της Ευρώπης όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ