Λοβέρδος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εχθρικός ακόμα και στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εχθρικός ακόμα και στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aπάντηση στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο πρώην υπουργός υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος για ακόμα μια φορά υποστήριξε ότι αν δεν υπήρχαν οι δεύτερες εκλογές, το πρόβλημα με τα φάρμακα θα είχε επιλυθεί ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε εχθρική στάση σε όλες τις αλλαγές , ακόμη και στις πολιτικές που γλίτωσαν 2 δισ. από την φαρμακευτική σπατάλη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κρατήσαμε όλες τις υποδομές και λειτουργήσαμε 4 νέες. Ιδρύσαμε τον ΕΟΠΥΥ, που όλοι δέχονται την αναγκαιότητά του. Αν δεν υπήρχαν οι δεύτερες εκλογές, θα είχαμε πάρει χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών για περισσότερη χρηματοδότηση κι εξόφληση οφειλών. Το ερώτημα που γεννάται είναι, πού θα βρουν τα χρήματα να τον χρηματοδοτήσουν στις 18 Ιουνίου; Σε όλες τις αλλαγές ήταν εχθρικοί. Ακόμη και στις πολιτικές που γλίτωσαν 2 δισ. από την φαρμακευτική σπατάλη ήταν αντίθετοι».

Λίγο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έκδοση ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter με τις οποίες ζητούσε την σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, Χρήστο Κίττα, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για το θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς, αναφέροντας μάλιστα ότι «αν υπήρχε Κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς».

Η Κουμουνδρούρου ανακοίνωσε τα εξής: «Ο πιο πρόθυμος στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα, ο εξολοθρευτής του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργός του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εν προκειμένω της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποδίδει σε «ακυβερνησία». Οι πάντες, όμως, σε αυτόν τον τόπο γνωρίζουν ότι το εκρηκτικό πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές οφείλεται στη δραματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Αυτή την ώρα είναι απαραίτητο η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας να πάρουν μέτρα για την άμεση κάλυψη με φάρμακα των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καθώς και για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε φάρμακα.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ