Αναπόφευκτη η μετωπική σύγκρουση του Γαλαξία μας με την Ανδρομέδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Αναπόφευκτη η μετωπική σύγκρουση του Γαλαξία μας με την Ανδρομέδα [εικόνες]

Αναπόφευκτη η μετωπική σύγκρουση του Γαλαξία μας με την Ανδρομέδα [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλοι οι πλανήτες θα αλλάξουν θέση, ακόμη και ο ήλιος, ενώ σιγά σιγά η Ανδρομέδα θα «καταπιεί» τον Γαλαξία μας. Η σύγκρουση θα είνα σφοδρή αλλά η γη δεν θα γίνει κομματάκια!

Οι αστρονόμοι της NASA αποκαλύπτουν ότι σύμφωνα με τα νέα τους στοιχεία ο Γαλαξίας μας θα συγκρουστεί με τον γειτονικό γαλαξία της Ανδρομέδα -γνωστή και ως γαλαξίας M31- σε τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια και θα αλλάξει για πάντα τον έναστρο ουρανό μας.

Εδώ και δεκαετίες οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι η Ανδρομέδα κατευθύνεται προς τον Γαλαξία μας με ταχύτητα 400.000 χιλιομέτρων την ώρα (έλκονται αμοιβαία ο ένας από τη βαρύτητα του άλλου) αλλά δεν είχαν υπολογίσει πότε θα γίνει η σύγκρουση και εάν θα είναι μετωπική, περιφερειακή ή οριακή.

Αναπόφευκτη η μετωπική σύγκρουση του Γαλαξία μας με την Ανδρομέδα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Χαμπλ, όμως, οι αστρονόμοι κατέληξαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποφευχθεί η μετωπική σφοδρή σύγκρουση αλλά δεν γνωρίζουν ακόμη γαλαξίας θα υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα (οι δύο γαλαξίες έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος και ηλικία 10 δισεκατομμυρίων ετών).

Αναπόφευκτη η μετωπική σύγκρουση του Γαλαξία μας με την Ανδρομέδα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πρόκειται για «αρκετά βίαιο γεγονός για τα συμπαντικά δεδομένα γεγονός. Θα είναι σαν μία σοβαρή σύγκρουση αυτοκινήτων στη γαλαξιακή λεωφόρο» λένε οι αστρονόμοι και υπογραμμίζουν ότι ποτέ στο παρελθόν ο Γαλαξία μας δεν έχει γνωρίσει τέτοια σύγκρουση.

Τα συμπεράσματα των ερευνών παρουσιάστηκαν από τους συνεργάτες της NASΑ, Ρόλαντ βαν ντερ Μάρελ και Σάνγκμο Τόνι Σον, στο περιοδικό αστροφυσικής «Astrophysical Journal» αλλά και σε όλο τον κόσμο μέσω του BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το Nature.

Αναπόφευκτη η μετωπική σύγκρουση του Γαλαξία μας με την Ανδρομέδα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι αστρονόμοι προσπάθησαν ωστόσο να αναπαραστήσουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας τη σύγκρουση και παρουσιάζουν τις φωτογραφίες όπου φαίνεται η Ανδρομέδα να «καταπίνει» σιγά σιγά τον Γαλαξία μας (ώστε 2.000.000 χρόνια μετά τη σύγκρουση να τον αφομοιώσει)!

Αναπόφευκτη η μετωπική σύγκρουση του Γαλαξία μας με την Ανδρομέδα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Γη και το ηλιακό σύστημα δεν δείχνουν να συντρίβονται ή να διαλύονται αλλά θα αλλάξουν θέση με ανυπολόγιστες ζημιές ενώ ο νέος γιγάντιος ελλειπτικός (και όχι σπειροειδής όπως είναι σήμερα ο Γαλαξίας μας) θα ονομαστεί Milkomeda.

Κι αν ακόμη υπάρχουν άνθρωποι πάνω στη γη (έπειτα από 6.000.000.000 χρόνια δηλαδή) θα απολαμβάνουν το βράδυ ένα εντελώς διαφορετικό, πιο λαμπερό, νυχτερινό ουρανό.

Αναπόφευκτη η μετωπική σύγκρουση του Γαλαξία μας με την Ανδρομέδα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ