Ρένα Δούρου: H ξανθιά «πασιονάρια» του Αλέξη Τσίπρα που... αγαπάνε τα media - iefimerida.gr

Ρένα Δούρου: H ξανθιά «πασιονάρια» του Αλέξη Τσίπρα που... αγαπάνε τα media

Ρένα Δούρου: H  ξανθιά «πασιονάρια» του Αλέξη Τσίπρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ασπάστηκε ποτέ τα ταμπού της ταγμένης Αριστερίστριας. 'Εχει πάντα ξανθό μαλλί, φορά στενά μοντέρνα σακάκια, λατρεύει τα ταξίδια στο Λονδίνο και αγαπά τα ωραία εστιατόρια. Δεν φορά χαϊμαλιά και αμπέχονο αλλά πολύχρωμα ρούχα και ένα κομψό σεβαλιέ στο μικρό της δάκτυλο.

Γυμνάζεται μετά μανίας, ακούει ρεμπέτικα, «σηκώνει» φωνή και χτυπά το χέρι στο τραπέζι στα τηλεοπτικά στούντιο. Είναι η 38χρονη Ρένα Δούρου, η καλοαναθρεμένη Αρσακειάδα, που ορισμένοι την αποκαλούν «Η Πασιονάρια» του Αλέξη Τσίπρα.

Όχι μόνο δεν απορρίπτει αλλά προτιμά οι φίλοι της να προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους , «μακριά από την αιμομικτική μπόχα», όπως συνηθίζει να λέει αστειευόμενη.Οι αντιφάσεις, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ από το Πρώτο Θέμα, είναι το ψωμοτύρι της.

Φανατική Ολυμπιακός, ίσως ο μοναδικός λόγος για να αντιδικήσουν σήμερα με τον φανατικό Παναθηναϊκό Αλέξη Τσίπρα.

Η αρχική κόντρα πάντως με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεσπάσει στις εσωτερικές τάσεις του Συνασπισμού . Και αυτή τους η κόντρα έχει μετατραπεί σε στενή συνεργασία. Σε ένα κοινό ριζοσπαστικό μέτωπο.

Τώρα πια ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται ασμένως τις συμβουλές της, κυρίως σε θέματα Ευρωπαϊκής πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.

Και αν πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν σαν «αμαρτία» το να ξέρουν τι ακριβώς γράφει ο Economist , η Ρένα Δούρου πιστεύει ότι για να ανατρέψεις τα επιχειρήματα του εχθρού πρέπει να τα γνωρίζεις καλά.

Μιλά άριστα τέσσερις ξένες γλώσσες, αγγλικά , γαλλικά , ιταλικά, τουρκικά, αριστούχος της Παιδαγωγικής, σπούδασε Οικονομικά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Έσεν στον σκληρό πυρήνα της πολιτικής, όπως είναι οι σύγχρονες σπουδές της Κυβερνητικής.

Και κάπως έχει χτιστεί η εσωστρεφής και δυνατή εικόνα της «σκληρής» Ρένας Δούρου.

Οι σχέσεις της με την τηλεόραση είναι εξαιρετικά καλή, σε σημείο που κάποιοι εσωτερικοί της αντίπαλοι κάνουν λόγο για υπερπροβολή. Αν και είναι πάλι εκείνη που τώρα που «η μπάλα καίει» βγαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα και συγκρούεται με τους κομματικούς της αντιπάλους.

Η ίδια πάντως προτιμά αντί να εμπλέκεται σε προσωπικές συγκρούσεις να απαντά με άρθρα και επιστημονικές δημοσιεύσεις. Και όταν γυρίζει στο σπίτι της να παίζει με το κομπολόι της ακούγοντας ρεμπέτικα ή κλασική μουσική...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ