Pete Doherty: Η πτώση ενός σταρ - iefimerida.gr

Pete Doherty: Η πτώση ενός σταρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις αρχές των ‘00s ήταν εξώφυλλο σε όλα τα hip μουσικά περιοδικά του κόσμου με το συγκρότημά του, τους The Libertines, και αργότερα σε όλα τα ταμπλόιντ εξαιτίας της πολύκροτης σχέσης του με την Kate Moss. Τώρα, εκτός από τα χρόνια προβλήματα με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, μπορεί να αντιμετωπίσει και κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Μουσικός, ποιητής, ζωγράφος, συγγραφέας, ο πολυτάλαντος κύριος Doherty γεννήθηκε το 1979 στη Βρετανία από πατέρα στρατιωτικό και μητέρα νοσοκόμα. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 σχημάτισε τους The Libertines με τον συγκάτοικο και κολλητό του φίλο Carl Barat, και σύντομα άγγιξαν την κορυφή ως η βρετανική απάντηση στους The Strokes. Έκαναν παγκόσμια επιτυχία με το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Up The Bracket» το 2002. Σύσσωμος ο βρετανικός μουσικός τύπος εκθείαζε τον Doherty ως ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά ταλέντα της τελευταίας γενιάς. Τα σύννεφα όμως δεν άργησαν να φανούν στο συγκρότημα λόγω της εκρηκτικής προσωπικότητάς του.

Το 2003, καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση επειδή προσπάθησε να διαρρήξει το διαμέρισμα του Barat. Βγήκε από τη φυλακή στους 2 μήνες και επανασυνδέθηκε με την μπάντα. Η μάχη του με την ηρωίνη και το κρακ, παρά τις αρκετές προσπάθειές του για απεξάρτηση, δυστυχώς κατέληγε πάντοτε σε αδιέξοδο. Είχε ως αποτέλεσμα να τον απομακρύνουν οριστικά από τους Libertines πριν την κυκλοφορία του ομώνυμου δεύτερου άλμπουμ τους. Πιστός όμως στον φίλο του, ο Barat προτίμησε να διαλύσει το γκρουπ μετά την αποχώρηση του Doherty το 2004 και να ακολουθήσουν όλοι μια πιο προσωπική πορεία μέχρι να γίνει καλά.

Ο Doherty δεν έμεινε άπραγος. Σχημάτισε αμέσως τους Babyshambles και κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ μέσα σε δύο χρόνια, το Down in Albion (2005) και το Shotter’s Nation (2007). Το 2005 όταν ήταν 26 χρονών, γνώρισε και την Kate Moss στο πάρτι για τα 31α γενέθλια της. Είχαν μια περίεργη σχέση που βασιζόταν κυρίως στην εξάρτησή τους στα ναρκωτικά. Η Kate συνήθιζε να ανεβαίνει στη σκηνή και να τραγουδάει μαζί του. Τον Απρίλιο του 2007, κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας, εκείνος ανακοίνωσε ότι είχαν αρραβωνιαστεί επίσημα και ότι επρόκειτο να παντρευτούν το καλοκαίρι. Χώρισαν προτού συμβεί.

Όλο αυτό το διάστημα, η άσχημη σχέση του με τα ναρκωτικά και το νόμο συνεχίστηκε.

Το 2008 η πρώτη του έκθεση ζωγραφικής με πίνακες φτιαγμένους με το αίμα του στο Παρίσι προκάλεσε τεράστια κατακραυγή από οργανώσεις ενάντια στα ναρκωτικά. Τον κατηγόρησαν ότι δίνει κύρος στη χρήση παράνομων ουσιών. Η έκθεση κράτησε έναν μήνα.

Το 2010, προς μεγάλη χαρά των φαν τους, αποφάσισαν μαζί με τον Barat να επανασυνδέσουν τους Libertines για μερικές εμφανίσεις, χωρίς όμως σχέδια για συνέχεια.

Τα προβλήματα με το νόμο όμως δεν φαίνεται να τελειώνουν για τον Pete Doherty. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian πολύ σύντομα μπορεί να κατηγορηθεί ως συνεργός σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας. Η οικογένεια του Marc Blanco, ενός άντρα που σκοτώθηκε όταν έπεσε από ένα μπαλκόνι μετά από φιλονικία με τον Doherty και δύο φίλους του, τον Δεκέμβριο του 2006, θα κινηθεί νομικά, αν η αστυνομία δεν απαγγείλει κατηγορίες για την υπόθεση. Εικόνες από κρυφές κάμερες (CCTV) δείχνουν τον Doherty να στέκεται πάνω από το πτώμα του 30χρονου άντρα μετά την πτώση του από το κτίριο. Ο Blanco, που ήταν ηθοποιός, είχε πάει σε ένα πάρτι στο διαμέρισμα ενός γνωστού του διάσημου τραγουδιστή, που φέρεται ως ο έμπορος ο οποίος προμήθευε με ναρκωτικά τον διάσημο μουσικό. Ήθελε να τον πείσει να δει ένα έργο που ετοίμαζε, αλλά έφυγε από το σπίτι μετά από καυγά με τον Doherty και δύο φίλους του. Αργότερα βρέθηκε νεκρός έξω. Η σκοτεινή αυτή υπόθεση δεν έχει λυθεί ακόμη.

Αν και η Scotland Yard αρχικά πίστευε πως ήταν αυτοκτονία, η οικογένεια του θύματος επέμενε πώς ήταν δολοφονία. Κίνησαν μια εκστρατεία με την υποστήριξη διάφορων διασημοτήτων για να ξανανοίξει η υπόθεση και να ελέγχουν ξανά τα στοιχεία από ιδιωτικούς φορείς. Μετά από έρευνα, οι δύο άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ο Paul Roundhill και ο Johnny "Headlock" Jeannevol, παραδέχτηκαν ότι επιτέθηκαν στον Blanco. Ο Jeannevol μάλιστα αποκάλυψε ότι ήταν υπεύθυνος για τον θάνατό του. Σύμφωνα με μια νέα ιατροδικαστική έρευνα, στο πτώμα του Blanco δεν υπήρχαν σημεία πάλης και το πιο πιθανό ήταν ότι ο άτυχος νεαρός ή σπρώχτηκε στο κενό ή είχε χάσει τις αισθήσεις του όταν έπεσε.

Η οικογένεια του νεκρού παρέδωσε τα καινούργια στοιχεία στην αστυνομία και πρόκειται να κατηγορήσει και τους τρεις ως συνένοχους στη δολοφονία. Ο Doherty και οι υπόλοιποι έχουν αρνηθεί ότι έκαναν κάτι κακό.

Αν όμως τελικά η αστυνομία τους συλλάβει, τότε ο Pete Doherty θα μείνει στην ιστορία ως ένας σύγχρονος Sid Vicious.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ