"Η πολιτική μου διαδρομή έχει τελειώσει, δε γυρίζω στη Βουλή" - iefimerida.gr

"Η πολιτική μου διαδρομή έχει τελειώσει, δε γυρίζω στη Βουλή"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονα συζητείται στη ΝΔ η πρώτη παρέμβαση μετά τις εκλογές του 2009 του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, μέσω του Βήματος της Κυριακής. «Ότι λέω το τηρώ. Το λέω κοφτά. Η πολιτική μου διαδρομή έχει τελειώσει. Δεν επανέρχομαι στο Κοινοβούλιο» διαμηνύει ο κ. Σουφλιάς.Την ίδια στιγμή, ο πρώην πανίσχυρος υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή δεν κλείνει εντελώς την πόρτα στην πολιτική και αφήνει να εννοηθεί ότι σύντομα θα μιλήσει, κάτι που περιμένουν με αγωνία στη ΝΔ. «Δεν υπάρχουν πλέον οι δικαιολογίες του παρελθόντος. Αυτό που μένει είναι ο λαός και ο τόπος και αυτό πρέπει να ενδιαφέρει τους πάντες. Όχι οι ατέρμονες και αδιέξοδες πολιτικές αντιπαραθέσεις, που δεν ενδιαφέρουν πλέον τους πολίτες», προσθέτει ο Γιώργος Σουφλιάς.
Στη ΝΔ, όπως προαναφέρθηκε, περιμένουν να δουν αν ο σαρακατσάνος θα αποφασίσει να ανοίξει μέτωπο με τον Αντώνη Σαμαρά. Πάντως, "γαλάζια" στελέχη εκτιμούν μεν ότι στα μάτια των "γαλάζιων" ψηφοφόρων, ο Γιώργος Σουφλιάς έχει χρεωθεί εν πολλοίς την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να προκηρύξει εκλογές οδηγώντας τη ΝΔ σε δραματική και ταπεινωτική ήττα. Παρόλα αυτά, είναι σαφές ότι ο Αντώνης Σαμαράς δε θα ήθελε να έχει -και- τον Γιώργο Σουφλιά απέναντί του, με δεδομένο ότι πλέον μένει... απελπιστικά μόνος στην κεντροδεξιά: Γιώργος Καρατζαφέρης και Ντόρα Μπακογιάννη τον πολεμούν, εις εκ των "βαρόνων" της ΝΔ, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης δε χάνει ευκαιρία να ασκεί σκληρή κριτική, ενώ και ο Κώστας Καραμανλής παραμένει αμέτοχος και σιωπηλός. Και ο Γιώργος Σουφλιάς, παρότι μπήκε στο κάδρο της ήττας του 2009, θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα πολιτικά στελέχη που έχουν περάσει από τη ΝΔ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ