Στίγκλιτς: Αγνωστες οι επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - iefimerida.gr

Στίγκλιτς: Αγνωστες οι επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Στίγκλιτς: Άγνωστες οι επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως κανείς ακόμη δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες μίας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εξέφρασε ο γνωστός νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αντίκτυπο που θα έχει μια ελληνική έξοδος και δεν έχουμε πλήρη εικόνα. Όταν η Ελλάδα αναδιάρθρωσε το χρέος της δεν υπήρξε κάποιο τραύμα, αλλά αυτό θα είναι ένα πολύ μεγαλύτερο συμβάν και ως εκ τούτου μπορεί να επιφέρει πιο σημαντικά τραύματα».

Στην συνέχεια τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη. Δεν παρέλειψε πάντως να εκφράσει την ανησυχία του για την παρατεταμένη υψηλή ανεργία στην εντός της ζώνης του ενιαίου νομίσματος, αλλά και στις ΗΠΑ, προβλέποντας ότι δεν θα υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Η ΕΚΤ έχει τα εργαλεία να κάνει περισσότερα από όσα κάνει. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν την κύρια ευθύνη, αλλά από τη στιγμή που δεν κάνουν κάτι η ΕΚΤ έχει τη δυνατότητα να κάνει πολλά περισσότερα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ