Οι Ιρλανδοί ενέκριναν με 60,3% το Δημοσιονομικό Σύμφωνο - iefimerida.gr

Οι Ιρλανδοί ενέκριναν με 60,3% το Δημοσιονομικό Σύμφωνο

Με 60
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ποσοστό 60,3%, ενέκριναν οι Ιρλανδοί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσερχόμενοι στο δημοψήφισμα.

Η συμμετοχή στην διαδικασία ανήλθε στο 50% και το αποτέλεσμα χαιρέτησε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο οποίος είπε πως «με αυτή την ψηφοφορία, ο ιρλανδικός λαός έδειξε την υποστήριξη και αφοσίωσή του στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ανάκαμψη και τη σταθερότητα».

Η Ιρλανδία είναι η μοναδική χώρα που έθεσε το Δημοσιονομικό Σύμφωνο σε δημοψήφισμα, ενώ το «ναι» του αποτελέσματος σημαίνει πως η χώρα θα αποδεχθεί τους όρους της ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή αυστηρότερη πολιτική λιτότητας για την χώρα, συνεχή έλεγχο των δημοσιονομικών της και παρουσία Ευρωπαίων ελεγκτών στα εδάφη της.

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μπράιαν Χέις είχε δηλώσει νωρίτερα πως «θα έχουμε ένα "ναι" από την ψηφοφορία. Το ερώτημα πλέον είναι σε ποια κλίμακα. Οι Ιρλανδοί πολίτες αποφάσισαν να στείλουν ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα ότι το μέλλον αυτής της χώρας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Η Ευρώπη υπήρξε καλή με την Ιρλανδία».

Ωστόσο μπορεί η οικονομία της Ιρλανδίας να είναι σε καλύτερη κατάσταση απ'ότι τα προηγούμενα χρόνια, όμως αυτό δεν εμποδίζει πολλούς νέους Ιρλανδούς να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ