Αρνητικοί οι έμποροι στο σχέδιο Μπουτάρη για πεζοδρόμηση της Τσιμισκή - iefimerida.gr

Αρνητικοί οι έμποροι στο σχέδιο Μπουτάρη για πεζοδρόμηση της Τσιμισκή

Αγία Σοφιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκεπτικισμό φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι έμποροι της περιοχής την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης να πεζοδρομήσει την οδό Τσιμισκή.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα. Η έρευνα διεξήχθη από 10-22 Μαΐου 2012 και από τις 143 επιχειρήσεις αποφάσισαν να μην συμμετέχουν οι 14.

Από τους 129 επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 62% απάντησε ότι δεν θεωρεί ότι η πεζοδρόμηση της οδού Τσιμισκή θα συντελέσει στην αποδοτικότητα της επιχείρησής του, έναντι 34,1% που δήλωσαν θετικοί σε ένα τέτοιο εγχείρημα, ενώ ποσοστό 3,9%, τόνισε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι τα αποτελέσματα μίας τέτοιας κίνησης.

Όσοι τάχθηκαν υπέρ της πεζοδρόμησης προέταξαν ως λόγους την αισθητική και τη μείωση ρύπων και επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. Όσοι τάχθηκαν κατά της πεζοδρόμησης προέβαλαν ως επιχειρήματα το κυκλοφοριακό, την έλλειψη υποδομών και χώρων στάθμευσης, την απουσία αστυνόμευσης και την αποτυχία της πεζοδρόμησης της οδού Αγίας Σοφίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ