Δραματική πτώση του ευρώ - Στο «κόκκινο» τα διεθνή χρηματιστήρια - iefimerida.gr

Δραματική πτώση του ευρώ - Στο «κόκκινο» τα διεθνή χρηματιστήρια

Δραματική πτώση του ευρώ - Στο «κόκκινο» τα διεθνή χρηματιστήρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερη αναταραχή επικρατεί στις αγορές με αφορμή τα αρνητικά στοιχεία από μια σειρά δεικτών σε Ευρώπη και Ασία, με αποτέλεσμα το ευρώ να καταρρέει προς τα 1,233 δολάρια και τα χρηματιστήρια να σημειώνουν μεγάλη πτώση.

Συγκεκριμένα, η πτώση που σημειώνει ο χρηματιστηριακός δείκτης στην Αθήνα είναι μεγαλύτερη του 3%, αφού υποχωρεί προς τις 500 μονάδες, καθώς το ξεπούλημα των μετοχών συνεχίζεται.

Μεγάλες ρευστοποιήσεις γίνονται στις μετοχές της ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Eurobank με αποτέλεσμα να πέφτουν κατά 6%. Μοναδική αντίσταση στον πίνακα των μετοχών η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας που σημειώνει κέρδη 3,5%.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης της Φρανκφούρτης καταγράφει πτώση πάνω από 2,3%, Παρίσι υποχωρεί κατά 1,4%, ενώ μικρότερη είναι η πτώση σε Λονδίνο και Μιλάνο. Κέρδη της τάξης του 0,8% καταγράφει η Μαδρίτη, η οποία έχει πιεστεί σημαντικά τις προηγούμενες μέρες.

Ταυτόχρονα σε επίπεδα ρεκόρ φτάνουν τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι της ιταλικής και της ισπανικής χρεοκοπίας.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι τη Δευτέρα συναντώνται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, συνδέεται άμεσα με την κατάσταση και την αναταραχή που επικρατεί στις αγορές.

Το όλο κλίμα επιβαρύνεται από τις ανακοινώσεις για την ανεργία, η οποία έφτασε στο ποσοστό - ρεκόρ του 11% για την Ευρωζώνη, ενώ διαμορφώθηκε στο 8,2% για τις ΗΠΑ, δηλαδή υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Μετά από αυτή την εξέλιξη αρνητικά ξεκινήσε τη συνεδρίαση και η Wall Street.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ