Φτερά έκαναν 97 δισ. ευρώ από τις τράπεζες στην Ισπανία - iefimerida.gr

Φτερά έκαναν 97 δισ. ευρώ από τις τράπεζες στην Ισπανία

Φτερά έκαναν 97 δισ. ευρώ από τις τράπεζες στην Ισπανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο όγκος των κεφαλαίων που απέσυραν οι επενδυτές από την Ισπανία έφτασε τα 97 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας της Ισπανίας, ανακοίνωση που αντανακλά την αγωνία που επικρατεί για την οικονομία της χώρας.

«Μετά την Ελλάδα, η σειρά της Ισπανίας;» διερωτάται στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Le Monde και διαπιστώνει «Ανεμο πανικού και φυγή κεφαλαίων σε Ελλάδα και Ισπανία».

Η φυγή κεφαλαίων από τις ισπανικές τράπεζες αποδεικνύει ότι οι ισπανοί και οι ξένοι επενδυτές στρέφονται εκτός χώρας για να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους.

Μόνο τον μήνα Μάρτιο αυτή η φυγή κεφαλαίων κορυφώθηκε. Το χρηματιστήριο της Μαδρίτης έχασε 29% από την αρχή του χρόνου ενώ κορυφώνεται η ανησυχία για το μέλλον του τραπεζικού τομέα μετά την κρίση που ξέσπασε στον τραπεζικό κολοσσό Bankia (η πιο εκτεθειμένη τράπεζα στα στεγαστικά τοξικά δάνεια) η οποία χρειάζεται συνολικά 23,5 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή της, ποσό που χαρακτηρίζεται «ιστορικό» για την Ισπανία.

Η πλειοψηφία των ισπανικών τραπεζών θα περάσει στρες τεστ από το ΔΝΤ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουις ντε Γκίντος. Το αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων θα ανακοινωθεί στις 11 Ιουνίου ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ