Ασφυκτική η κατάσταση για τον ΕΟΠΥΥ - iefimerida.gr

Ασφυκτική η κατάσταση για τον ΕΟΠΥΥ

Ασφυκτική η κατάσταση για τον ΕΟΠΥΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άκρως ανησυχητική είναι η κατάσταση για το νεοσύστατο ασφαλιστικό φορέα, υπό τη σκέπη του οποίου βρίσκονται 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι.

Οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα έχουν σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, με αποτέλεσμα εκατομμύρια ασφαλισμένοι να είναι εγκλωβισμένοι, χωρίς να φαίνεται φως στο τούνελ μιας και πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα, περιμένοντας μετά να τους επιστρέψει τα χρήματα ο ασφαλιστικός φορέας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα τα Νέα, τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, αναζητούν επιτακτικά πόρους σε μία προσπάθεια να φρενάρουν το πιθανό ντόμινο αντιδράσεων στον χώρο της υγείας, με τις ιδιωτικές κλινικές, τα διαγνωστικά κέντρα και τους συμβεβλημένους γιατρούς να αιτούνται άμεση εξόφληση.

Το Υπουργείο Υγείας κάνει έκκληση στους φαρμακοποιούς να λάβουν υπόψη τους τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα δύο υπουργεία, έχουν εξασφαλίσει 100 εκατ. ευρώ με σκοπό να αποπληρώσουν μέρος των χρεών προς τους ιδιώτες που τους παρέχουν υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί, είναι η περίπτωση των νεφροπαθών όπου παρουσιάζονται φοβερές ελλείψεις στα φίλτρα αιμοκάθαρσης του ΕΣΥ αλλά και στις ιδιωτικές κλινικές.

Η δημιουργία του ενιαίου ταμείου, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Οργανισμού Κυριάκου Σουλιώτη στα Νέα, «ήταν πάγιο αίτημα των δανειστών της χώρας» και τόνισε ότι έχει πετύχει το στόχο του, δηλαδή «την ισότιμη πρόσβαση των ασφαλισμένων στη δημόσια κι ιδιωτική υγεία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ