Πως θα γλιτώσουν τα «μπλοκάκια» τα 500 ευρώ του φόρου επιτηδεύματος - iefimerida.gr

Πως θα γλιτώσουν τα «μπλοκάκια» τα 500 ευρώ του φόρου επιτηδεύματος

Πως θα γλυτώσουν οι φορολογούμενοι τα 500 ευρώ του φόρου επιτηδεύματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προθεσμία έως τις 14 Ιουνίου έχουν οι φορολογούμενοι με ανενεργά δελτία παροχής υπηρεσιών προκειμένου να κλείσουν τα βιβλία τους και να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ.

Σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν να το καταβάλουν μαζί με την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος και την έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2011.

Στα ειδοποιητήρια που απέστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων αναφέρεται πως οι επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών στο Μητρώο της αρμόδιας ΔΟΥ ενώ δεν ασκούν πλέον τη δραστηριότητα του ελευθέριου επαγγελματία ή της εμπορικής επιχείρησης, έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 14 Ιουνίου να πραγματοποιήσουν εκπρόθεσμη διακοπή, με ημερομηνία διακοπής πριν από την 1-1-2011, αλλιώς θα θεωρηθεί ότι η δραστηριότητα ασκήθηκε κανονικά και το 2011. Οπότε ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών συνεπάγεται πρόστιμο -40 ευρώ- καθώς και έλεγχο των βιβλίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ