Η Σπιναλόγκα από το Σάββατο «φιλοξενεί» τον Κώστα Τσόκλη

Ανοίγει της πύλες της το Σάββατο 2 Ιουνίου η εικαστική παρέμβαση - έκθεση του διεθνώς καταξιωμένου έλληνα καλλιτέχνη Κώστα Τσόκλη στη Σπιναλόγκα που τιτλοφορείται «Εσύ ο τελευταίος λεπρός» και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Σε ότι αφορά στην έκθεση η οποία θα μείνει ανοιχτή μέχρι και τον Οκτώβριο ο ίδιος ο καλλιτέχνης, Κώστας Τσόκλης, είπε πώς «όπως στις αρχαίες τραγωδίες όπου η μοίρα των ηρώων είναι πάντα ζοφερή και έρχονται η ομορφιά του Λόγου και οι αναπάντεχες λύσεις των πολύπλοκων σχέσεων και καταστάσεων να λυτρώσει τους ήρωες, αλλά και το θεατή, έτσι κι εδώ, φιλοδοξώ, πρώτα να ταυτίσω τον επισκέπτη με εκείνους που απομονωμένοι από την κοινωνία έβλεπαν το σώμα τους και τις ψυχές τους σιγά-σιγά να λιώνουν, και ύστερα να το λυτρώσω μέσω της γοητείας της φύσης και της τέχνης, οδηγώντας τον τελικώς στη συνειδητοποίηση της δικιάς του τύχης, του να μπορεί δηλαδή να απολαμβάνει τα δώρα της ζωής, της ελευθερίας και της τέχνης».

Η εικαστική παρέμβαση στη Σπιναλόγκα υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Αγίου Νικολάου, ενώ την οργάνωση και επικοινωνία της έκθεσης έχει αναλάβει το Δημοτικό «Μουσείο Κώστα Τσόκλη». Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Επιμελητές της εκδήλωσης είναι η Κατερίνα Κοσκινά, ιστορικός τέχνης, και ο Bruno Cora, διευθυντής Μουσείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ