Μέχρι και 5 δισ. μπορεί να φτάσουν οι ζημιές από το φονικό σεισμό στην Ιταλία - iefimerida.gr

Μέχρι και 5 δισ. μπορεί να φτάσουν οι ζημιές από το φονικό σεισμό στην Ιταλία

γειτονική χώρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για το κόστος της καταστροφής στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια της Ιταλίας από το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου με τη δημόσια τηλεόραση να εκτιμά ότι οι ζημιές θα αγγίξουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ώρα που οι Ιταλοί μετρούν τις πληγές τους από τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, το έδαφος στην βόρεια πλευρά της χώρας σείεται διαρκώς, με 37 δονήσεις να έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή της Μόντενα και της Φεράρα χωρίς ευτυχώς να είναι ισχυρότερες των τριών βαθμών.

Στο χωριό Σαν Φελίτσε Σουλ Πανόρε , που μετρά έντεκα χιλιάδες κατοίκους, οι εικόνες θυμίζουν Λ΄Ακουιλα , όπου εδώ και τρία χρόνια δεν ξεκίνησε ουσιαστικά κανένα έργο ανοικοδόμησης.

Στο μεταξύ, σε ότι αφορά την πολεμική που έχει ξεσπάσει σχετικά με την υπερβολικά γρήγορη επιστροφή των εργατών στους χώρους εργασίας μετά τον πρώτο σεισμό της 20ης Μαΐου, ο Πάολο Πρέτιο, ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Meta, όπου έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι, απαντά ότι είχαν γίνει όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι με την χορήγηση των απαιτούμενων αδειών.

Η ιταλική Δικαιοσύνη, πάντως, έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα και οι συγγενείς των θυμάτων συνεχίζουν να δηλώνουν ότι "όλοι είχαν καταλάβει ότι η παραγωγική αυτή μονάδα θα κατέρρεε με την πρώτη , νέα μεγάλη δόνηση".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ