Απίστευτες γκάφες της πολιτικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο [εικόνες] - iefimerida.gr

Απίστευτες γκάφες της πολιτικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο [εικόνες]

Όταν το διαδίκτυο κάνει πολιτική προπαγάνδα [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικα μερικοί άνθρωποι δε τα πάνε και τόσο καλά με τις νέες τεχνολογίες. Είτε λόγω ηλικίας, είτε απο απροσεξία, είτε γιατί δεν ασχολήθηκαν εντατικά με το θέμα. Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα είναι αστείο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για γνωστούς πολιτικούς και τηλεπερσόνες, τις κινήσεις των οποίων παρακολουθούν εκτομμύρια θεατές.

Ας δούμε λοιπόν μερικές απο τις καλύτερες πολιτικές «γκάφες»που έχουν εντοπιστεί και προκαλούν κύμα γέλιου στους ψηφοφόρους τους.

Η πρώτη συγκλονιστική γκάφα ανήκει στον Μιτ Ρομνει ο οποίος θέλοντας να προωθήσει την εκλογική του καμπάνια, δημιούργησε μία εφαρμογή για smartphone μεσω της οποίας τραβούσες φωτογραφίες και αυτόματα τυπώνονταν τα διακριτικά της εκστρατείας του Ρομνει και το λογότυπο «a better America» ή τουλάχιστον αυτή ήταν η αρχική σκέψη, αλλά μάλλον κάτι πήγε στραβά.....

Απίστευτες γκάφες της πολιτικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αφήνουμε λοπόν τον Ρόμνει να παλεύει «For a better Amercia» και περνάμε στον επόμενο άσσο της τεχνολογίας, το πρώην μέλος του Κογκρέσου Άντονι Βαινερ, ο οποίος θεώρησε οτι το να διακινεί γυμνές φωτογραφίες του μέσω twitter χρησιμοποιώντας ένα ψευδώνυμο παρόμοιο με το επώνυμο του, δε θα τον πρόδιδε ποτέ. Τα θελε κι τα 'παθε

Δεν είναι παράλογο λοιπόν που ο Βαινερ παραιτήθηκε βιαστικά απο το Κογκρέσο τον Ιούνιο του 2011
και περνάμε στον Λάρι Πίτμαν, τον «εκπρόσωπο κρεμάλα». Ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος της Νότια Καρολίνα, σκόπευε να στείλει ένα προσωπικό mail στον Τιμ Μουρ. Το μήνυμα έγραφε ούτε λίγο ούτε πολύ οτι πρέπει να επιστρέψουμε στους δημόσιους απαγχονισμούς για παραδειγματισμό. Εντάξει, άποψή του και θα παρέμενε ως τέτοια, αν δεν είχε κάνει καταλάθος reply to all και δεν είχε στείλει αυτό το mail σε όλα τα μέλη της συνέλευσης στη Νότια Καρολίνα

larry pittman

Και συνεχίζουμε με μία κατα τ'αλλα συμπαθέστατη κυρία, που αρέσκεται να εφευρίσκει καινούριες λέξεις. Ενδιαφέρον και δημιουργικό για συγγραφείς και ποιητές, αλλά όταν προσπαθείς να στηρίξεις πολιτικό επιχείρημα με ακατανόητες λέξεις, κάτι δεν πάει καλά. Η Σάρα Πάλιν λοιπόν, γράφοντας στο twitter της, εφήυρε τη λέξη «refudiate». Προσπάθησε να σβήσει το tweet της όταν το κατάλαβε αλλά είχε ήδη γίνει περίγελος. Ευτυχώς το αντιμετώπισε με χιούμορ, λέγοντας οτι και ο Σεξπηρ εφεύρισκε λέξεις.

Απίστευτες γκάφες της πολιτικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Και μιλώντας για περίεργες λέξεις, κλείνουμε το άρθρο με την κορυφαία φράση του γερουσιαστή Τεντ Στιβενς, ο οποίος παρομοίασε το διαδίκτυο ως μία «σειρά απο σωλήνες». Χρησιμοποίησε την παρομοιώση προσπαθώντας να εξηγήσει το τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Iντερνετ, αλλά ότι κι αν είχε στο μυαλό του το αποτέλεσμα ακούστηκε πραγματικά ξεκαρδιστικό.

Απίστευτες γκάφες της πολιτικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ