Independent: Οι αντιφατικές δημοσκοπήσεις μπερδεύουν τις αγορές - iefimerida.gr

Independent: Οι αντιφατικές δημοσκοπήσεις μπερδεύουν τις αγορές

Οι απανωτές δημοσκοπήσεις μπερδεύουν τις αγορές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κλίμα σύγχυσης λόγω των αντιφατικών δημοσκοπήσεων αναφέρεται με άρθρο της η εφημερίδα Independent, αναφέροντας πως μία ημέρα αφού οι αγορές στην Ευρώπη «ηρέμησαν» λόγω της ανόδου Νέας Δημοκρατίας και των φιλομνημονιακών κομμάτων, έρχεται η επόμενη δημοσκόπηση να ταράξει τα νερά και να τα θέσει όλα σε αμφισβήτηση.

«Μία από τις τρεις καινούριες δημοσκοπήσεις δείχνει τη ΝΔ να κονταροχτυπιέται με το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, αφήνοντας το μέλλον της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα αβέβαιο».

«Η σύγχυση που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις είναι αρκετή για να ταράξει εκ νέου τις αγορές οι οποίες φοβούνται μία επικείμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

Για την αγγλική εφημερίδα, οι αναταράξεις δεν περιορίζονται μόνο στη χώρα μας μιας και οι πρόσφατες εξελίξεις στην «πολιορκούμενη» ισπανική οικονομία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, απέχουν πολύ από το να καθησυχάσουν τις αγορές, με αποτέλεσμα ο ισπανικός χρηματιστηριακός δείκτης να βρεθεί στο χαμηλότερο σημείο τα τελευταία εννέα χρόνια.

Την ίδια στιγμή, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκουίντος, διαψεύδει δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει μυστικό σχέδιο διάσωσης της τέταρτης μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας Bankia, χρησιμοποιώντας κρατικά ομόλογα καθώς και υποτιθέμενο σχέδιο διάσωσης ύψους 19 δισ. Ευρώ της ίδιας τράπεζας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ