Βούτσης: Στον κόσμο του ο Βενιζέλος – Άθλια κι αναξιόπιστη η έκθεση της Εθνικής - iefimerida.gr

Βούτσης: Στον κόσμο του ο Βενιζέλος – Άθλια κι αναξιόπιστη η έκθεση της Εθνικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζει στον κόσμο του, εάν θεωρεί ότι ο ... υπόλοιπος κόσμος θα πάρει στα σοβαρά τους υπαινιγμούς του για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ευρώ», τονίζει ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο «iefimerida.gr» και απαντώντας στις αιτιάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αναφέρει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Βενιζέλος προσποιείται ότι δεν κατανοεί τους ευνόητους λόγους, για τους οποίους αντιδράσαμε στην αθλιότητα που διέπραξε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Την ώρα αυτή, όταν στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος βρίσκεται η οικτρή κατάσταση της Ισπανίας, η αναζωπύρωση της φιλολογίας για την Ελλάδα και το ευρώ εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των εκβιαστών και των τοκογλύφων. Είναι προφανές αυτό».

Συνεχίζει ο κ. Βούτσης:

«Η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι ασφαλώς απευκταίο σενάριο, στο οποίο φυσικά δεν "δίνει πόντους" ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ολέθρια πολιτική της λιτότητας που πλήττει καίρια την οικονομία και διαλύει την κοινωνία. Η ίδια, όμως, η αποτίμηση των συνεπειών που θα είχε αυτό το απευκταίο σενάριο πρέπει να υπόκειται στο ενδεδειγμένο timing, αλλά και σε στοιχειώδεις όρους αξιοπιστίας. Όχι στη ... σταυροφορία που αποσκοπεί στην προεκλογική τρομοκράτηση του κόσμου και στην πρόκληση κουτοπόνηρων συνειρμών, για το ευρώ και το αποτέλεσμα της κάλπης. Ούτε η Μέρκελ δεν αποτολμά τόσο χονδροειδή τρομοκράτηση».

Κληθείς από το iefimerida.gr να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί θέτοντας ζήτημα αξιοπιστίας, ο κ. Βούτσης ανέφερε:

«Ο κ. Μυλωνάς που υπογράφει την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας είναι άνθρωπος του ΔΝΤ. Έχει εργαστεί κι επισήμως επί δώδεκα έτη στο ΔΝΤ. Ακόμη όμως κι αν εξαντλούσαμε την καλή μας προαίρεση και δεχόμασταν ότι η έκθεσή του ήταν απαλλαγμένη από σκοπιμότητες, θα ήμασταν υποχρεωμένοι να δούμε αν δικαιώθηκαν ή αν διαψεύστηκαν όσα προέβλεπε, τα τελευταία χρόνια. Σας διαβεβαιώ ότι μια τέτοια υπόμνηση δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστη στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ