Τσίπρας: Οι εκλογές είναι ένα κρίσιμο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Τσίπρας: Οι εκλογές είναι ένα κρίσιμο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο

Τσίπρας: Οι εκλογές είναι ένα κρίσιμο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας, όσο και κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κερατέα, θέτοντας το δίλημμα «Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως τα δύο κόμματα θα φέρουν το Μνημόνιο για άλλη μία φορά από την πίσω πόρτα, εάν δεν απορριφθούν από τον ελληνικό λαό στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Έτσι, χαρακτήρισε τις επερχόμενες εθνικές εκλογές ως ένα κρίσιμο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο.

Επίσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύτηκε, την επόμενη ημέρα των εκλογών να ανοίξει ο φάκελος με το σκάνδαλο της «Siemens» προκειμένου να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες. Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, αναρωτήθηκε «εάν τολμά να κάνει κάτι τέτοιο όταν βάζει πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας την Ντόρα Μπακογιάννη».

Χαρακτήρισε τη ΝΔ ως μια «προεκλογική συγκόλληση ακροδεξιών, σταγονιδίων της χούντας και ακραίων νεοφιλελεύθερων, κάτω από την ομπρέλα προστασίας των δανειστών και της εγχώριας διαπλοκής».

Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα πυρά του και κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι ένα κόμμα με σύνδρομο στέρησης εξουσίας, σάπιο αλλά και απαξιωμένο. Πρόσθεσε επίσης πως βασικός στόχος για το ΠΑΣΟΚ είναι να ξαναγίνουν υπουργοί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί εάν μετά την 17η Ιουνίου συγκροτηθεί μία κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι απηύθυνε έκκληση προς τους ψηφοφόρους να δώσουν τώρα μία θετική ψήφο στο κόμμα του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ