Εθνική Τράπεζα: Δεν παρεμβαίνουμε σε πολιτικές και προεκλογικές αντιπαραθέσεις - iefimerida.gr

Εθνική Τράπεζα: Δεν παρεμβαίνουμε σε πολιτικές και προεκλογικές αντιπαραθέσεις

Εθνική Τράπεζα: Δεν παρεμβαίνουμε σε πολιτικές και προεκλογικές αντιπαραθέσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δεν παρεμβαίνει σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, πολύ περισσότερο σε προεκλογική περίοδο, τονίζει η Τράπεζα σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της μελέτης της για την ελληνική οικονομία.

Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έγινε μετά από αίτημα του κόμματος και με σκοπό να ενημερωθεί και να διατυπώσει τις απόψεις του σχετικά με τη μελέτη.

«Η εν λόγω μελέτη των αρμόδιων υπηρεσιών μελετών της Εθνικής Τράπεζας εντάσσεται στη σειρά μελετών που εκδίδονται περιοδικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα και, κάθε φορά, περιέχουν αναλύσεις, εκτιμήσεις και προβλέψεις για την συγκυρία και την ελληνική οικονομία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η μελέτη «έγινε με επιστημονική αρτιότητα, στη βάση του συγκεκριμένου μακροοικονομικού υποδείγματος που τη συνοδεύει, προκειμένου να είναι ελέγξιμα τα πορίσματα και η αντικειμενικότητά της. Αποδεικνύει με τρόπο ισχυρό ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε δραματικές συνέπειες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό και δεν συνιστά, ούτε θα μπορούσε να συνιστά, επιλέξιμη εναλλακτική».

«Κατά συνέπεια, η μελέτη απαντά κατηγορηματικά σε σωρεία αναλύσεων και σχολίων εντός και, κυρίως, εκτός Ελλάδας, που επιχειρηματολογούν κατά της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη. Εκτιμά, τέλος, ποια μπορεί να είναι τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνημένης με τους εταίρους μας πολιτικής οικονομικής προσαρμογής, ώστε να διευκολυνθεί ο ελληνικός λαός στην σκληρή προσπάθειά του», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα.

«Ισχυρή πεποίθηση της Εθνικής Τράπεζας είναι ότι προϋπόθεση για την επιτυχία της εθνικής προσπάθειας δημοσιονομικής σταθεροποίησης, ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας και υπέρβασης της κρίσης στην προοπτική μιας νέας βιώσιμης ανάπτυξης, είναι η παραμονή της χώρας εντός της Ευρωζώνης, όπως άλλωστε είναι η διακηρυγμένη επιδίωξη και του ΣΥΡΙΖΑ και της συντριπτικής πλειονότητας του πολιτικού κόσμου», προστίθεται.

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προφανώς δεν παρεμβαίνει σε πολιτικές, πολύ περισσότερο σε προεκλογικές αντιπαραθέσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ