Σήμα κινδύνου από τα Πανεπιστήμια για τα οικονομικά τους - iefimerida.gr

Σήμα κινδύνου από τα Πανεπιστήμια για τα οικονομικά τους

Σήμα κινδύνου από τα Πανεπιστήμια για τα οικονομικά τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αυτήν την περίοδο, συζήτησαν με την υπουργό Παιδείας Φρόσω Κιάου, οι εκπρόσωποι της συνόδου των πρυτάνεων.

Κατά την συνάντηση τονίστηκε το θέμα της διακοπής χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων στο τέλος του Ιουνίου, καθώς και η αδυναμία των Ιδρυμάτων να λειτουργήσουν χωρίς τις απαραίτητες πιστώσεις. Στην συνέχεια επισημάνθηκε, για μια ακόμη φορά, ο κίνδυνος να προκληθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Επί τάπητος έπεσε επίσης και η εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, με κορωνίδα, την αδυναμία εκλογής των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων ενώ τέθηκαν και όλα τα επιμέρους προβλήματα που αφορούν τη διοικητική λειτουργία των Ιδρυμάτων.

Από την πλευρά της η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου, διαβεβαίωσε τους πρυτάνεις για τη βούληση και την επιμονή του υπουργείου να βρεθεί άμεσα λύση διότι δεν είναι δυνατόν να σταματήσει η λειτουργία στα πανεπιστήμια της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ