Σβόμποντα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές» - iefimerida.gr

Σβόμποντα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές»

Αλέξης Τσίπρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τάσσεται ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα και ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να συμβάλει «στη σταθεροποίηση της Ελλάδας».

Μιλώντας σε ανοικτή συζήτηση στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, με τον αρχηγό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής τόνισε πως είναι σημαντικό ο Αλέξης Τσίπρας να συμμετάσχει και να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες στην επόμενη ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε να υπάρξει μια πολιτική λύση για την ελληνική κρίση χρέους, επισημαίνοντας πως «εάν θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε στον κ. Τσίπρα, ότι τώρα θα υπάρξει διαπραγμάτευση».

Όπως είπε, οι Σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης ζητούν κοινωνικά ισορροπημένα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, όπου βέβαια ο δημόσιος τομέας θα πρέπει να μικρύνει και να γίνει αποτελεσματικότερος, ενώ θεωρεί πως, μετά τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας θα είναι διαλλακτικότερος.

Ο ίδιος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, συναντήθηκε με συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, από τους οποίους διατυπώθηκαν ρεαλιστικότερες προσδοκίες, ενώ ελπίζει ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία και η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία θα τον υποστηρίξει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ