Ο μακελάρης της Νορβηγίας έδρασε μόνος του χωρίς συνεργούς - iefimerida.gr

Ο μακελάρης της Νορβηγίας έδρασε μόνος του χωρίς συνεργούς

Ο Μακελάρης της Νορβηγίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως ο μακελάρης της Νορβηγίας, Άντερς Μπρέιβικ, έδρασε μόνος του για να διαπράξει τα εγκλήματά του και δεν είχε κανέναν συνεργό, εξέφρασε ένας αστυνομικός κατά την μαρτυρία του στο δικαστήριο.

Δικαστήριο του Όσλο άκουσε τις μαρτυρίες των αστυνομικών που περιέγραψαν πώς κατέγραψαν τη ζωή του Μπρέιβικ, τα ταξίδια του και την δραστηριότητά του στο διαδίκτυο μέχρι τις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου 2011.

«Είμαστε σίγουροι γι' αυτό. Δεν υπάρχει τίποτε που να αφήνει να εννοηθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε βοήθεια», δήλωσε ο Κένεθ Βίλμπεργκ της αστυνομίας του Όσλο.

Συνολικά περίπου 1.000 αστυνομικοί στη Νορβηγία έχουν πάρει μέρος στην έρευνα σχετικά με τις επιθέσεις του Μπρέιβικ, η οποία συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή εργάζονται σε αυτήν περίπου 50.

Οι ερευνητές έχουν εξετάσει επίσης και το μανιφέστο του Μπρέιβικ, το οποίο έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λίγο πριν τις επιθέσεις, ενώ ανέκριναν και τους 50 ανθρώπους που αναφέρει σε αυτό ο Μπρέιβικ.

Ο Βίλμπεργκ επεσήμανε ότι ο Μπρέιβικ ήθελε να στείλει το μανιφέστο σε περισσότερες από 8.000 διευθύνσεις, αλλά πρόλαβε να το στείλει μόλις σε 1.000.

Ο Μπρέιβικ είχε δηλώσει ότι στη διάρκεια των ταξιδιών του στο εξωτερικό συναντήθηκε με μέλη του δικτύου των Ναϊτών Ιπποτών, το οποίο παραμένει ενεργό. Η αστυνομία από την πλευρά της είναι βέβαιη ότι αυτό το δίκτυο δεν υπάρχει, ενώ ένας αστυνομικός που κατέθεσε σήμερα σημείωσε ότι τα ταξίδια του Μπρέιβικ στο εξωτερικό «είχαν ως στόχο την εξεύρεση χρημάτων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ