Η απίστευτα «σέξυ» Aston Martin DB4 GT Zagato [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η απίστευτα «σέξυ» Aston Martin DB4 GT Zagato [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ίσως από τα ωραιότερα και πιο ποθητά αυτοκίνητα που είδαμε ποτέ. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Aston Martin με την Zagato το 1969 που είχε ως αποτέλεσμα ελάχιστα κομμάτια από τότε μέχρι και σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα το 1963 είχαν κατασκευαστεί 19 κομμάτια, το 1991 άλλα τέσσερα, ενώ μόλις δύο κατασκευάστηκαν το 2000. Μάλιστα στην τελευταία δημοπρασία για το DB4 Zagato η τιμή του ανήλθε στα 1,9 εκ. δολάρια.

Η απίστευτα «σέξυ» Aston Martin DB4 GT Zagato [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Τώρα, εάν δεν έχετε τόσα χρήματα (στις εποχές που ζούμε) και θέλετε οπωσδήποτε να αποκτήσετε το αυτοκίνητο αυτό, τότε μπορείτε να καταφύγετε στην επιλογή της... ρέπλικας. Ένας βρετανικός οίκος, ο Evanta Motor Company κατασκευάζει αντίγραφα του DB4 εδώ και χρόνια.

Το τελευταίο ωστόσο project της βασίζεται στην Aston Martin DB7 Vantage, γεγονός που σημαίνει ότι η ρέπλικα του DB4 GT Zagato που προσφέρει πλέον περιέχει αυθεντικό DNA της Aston Martin! Το Evanta DB4 GT Zagato έχει λοιπόν το σασί του DB7 Vantage, έχει όμως και τον κινητήρα του!

Ας περάσουμε όμως στο προκείμενο. Η ρέπλικα αυτή παίρνει ζωή από έναν τεράστιο δωδεκακύλινδρο σε διάταξη V 6.000 κυβικών, με απόδοση 420 αλόγων! Αξίζει να σημειωθεί πως το αυθεντικό DB4, είχε κινητήρα 3,7 λίτρων και απέδιδε 314 άλογα.

Η απίστευτα «σέξυ» Aston Martin DB4 GT Zagato [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Το ρέπλικα DB4, παρ'ότι μπορεί κάποιος να πει πως είναι «αντιγραφή», δεν υπολείπεται σε τίποτα από οποιοδήποτε εργοστασιακό όχημα, καθώς έχει αερόσακους, κλιματισμό και ό,τι άλλο χρειάζεσαι σε μία καμπίνα να νοιώθεις άνετα.

Έχει αυτόματο κιβώτιο, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει μία ρετρό αίσθηση, η οποία όπως είναι φυσικό ταιριάζει με το εξωτερικό. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την τιμή του οχήματος, ωστόσο όπως φαίνεται θα είναι αρκετά πιο φθηνό από το πρωτότυπο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ