Μετάλλιο της Ελευθερίας για τον Μπομπ Ντίλαν - iefimerida.gr

Μετάλλιο της Ελευθερίας για τον Μπομπ Ντίλαν

Μετάλλιο της Ελευθερίας για το Μπομπ Ντίλαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θρύλο της μουσικής Μπόμπ Ντίλαν τίμησε με μετάλλιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε εκδήλωση το βράδυ της Τρίτης στο Λευκό Οίκο.

Ο 72χρονος μουσικός τιμήθηκε με το «Μετάλλιο της Ελευθερίας», για τη σημαντική επιρροή που είχε η μουσική του στο κίνημα υπέρ των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο Ντίλαν είναι ένας από τους 13 ανθρώπους που έλαβαν το μετάλλιο αυτό, που είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να λάβει ένας Αμερικανός πολίτης.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι ο γερουσιαστής (και πρώην αστροναύτης) Τζον Γκλεν, η πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μάντλιν Ολμπράϊτ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Σιμόν Πέρες καθώς και η Αμερικανίδα συγγραφέας Τόνι Μόρισον.

Μετάλλιο της Ελευθερίας για τον Μπομπ Ντίλαν | iefimerida.gr 0

«Οι προσωπικότητες αυτές μας προκάλεσαν, μας ενέπνευσαν και έκαναν τον κόσμο καλύτερο», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος στη σχετική δήλωσή του, προσθέτοντας ότι «άκουγα τη μουσική του Ντίλαν όσο καιρό ήμουν φοιτητής. Ο μουσικός αυτός με βοήθησε, με τα τραγούδια του, να διευρυνθούν οι πνευματικοί μου ορίζοντες και να μεγάλωσε η αντίληψη που είχα για τον κόσμο μέχρι τότε».

Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, θεσμοθετήθηκε το 1963 από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι, απονέμεται σε πολίτες, που έχουν να επιδείξουν εξαιρετική συνεισφορά στην ασφάλεια ή στα εθνικά θέματα των ΗΠΑ, στην παγκόσμια ειρήνη και στον πολιτισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ