Το ΚΚΕ καταγγέλει το ΕΣΡ για πλαστά στοιχεία στην προεκλογική περίοδο - iefimerida.gr

Το ΚΚΕ καταγγέλει το ΕΣΡ για πλαστά στοιχεία στην προεκλογική περίοδο

ΚΚΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θέμα παραβίασης ακόμα και της αναλογικής ισότητας από τα κανάλια σε ότι αφορά στην προβολή των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων» έθεσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας σε τηλεφωνική του διαμαρτυρία προς τον υπουργό Εσωτερικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ θεωρεί πως το ΕΣΡ μεροληπτεί υπέρ των μεγάλων κομμάτων, διαστρεβλώνει την κατάσταση και η εικόνα που δίνει είναι εντελώς ψευδής. Αφού δείχνουν πως οι εμφανίσεις, ο χρόνος καθώς και τα μέλη του κόμματος στα κανάλια ήταν περισσότερα από την πραγματικότητα.

Τονίζεται, επίσης, ότι «είναι εντελώς άνισος και δυσανάλογος με βάση τα ποσοστά των εκλογών της 6ης Μαΐου ο τρόπος παρουσίασης της δράσης του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης και ειδικά στο κεντρικό», ενώ γίνεται λόγος και για «προκλητικά μεροληπτική υπέρ συγκεκριμένων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και επιθετική απέναντι σε άλλα αντιμετώπιση από πλευράς ορισμένων δημοσιογράφων που έχουν την ευθύνη και συντονίζουν τις συζητήσεις».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΚΚΕ τα στοιχεία του ΕΣΡ έιναι ψευδή καθώς:

  • Στη ΝΕΤ – ΕΤ 1 είχε 98 εμφανίσεις στελεχών – υποψηφίων, ενώ σε όλη αυτήν την περίοδο οι προσκεκλημένοι από το ΚΚΕ στις συζητήσεις ήταν μόλις 26, συμπεριλαμβανομένων και των συνεντεύξεων που έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τις οποίες το ΕΣΡ δεν προσμετράει.
  • Στο MEGA: 74 αντί για 17,
  • Στον ΑΝΤ 1: 93 αντί για 19,
  • Στον ΣΚΑΪ: 74 αντί για 23,
  • Στον ALPHA: 40 αντί για 8,
  • Στο STAR: 63 αντί για 14.

Ετσι, εμφανίζει ότι στο σύνολο το ΚΚΕ είχε 442 εμφανίσεις στελεχών, ενώ αυτές ήταν 121. Μάλιστα οι περισσότερες στην πρωινή, μεσημεριανή και απογευματινή ζώνη και λιγότερες ήταν στη βραδυνή ζώνη, που έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση.

«Η προκλητικά άνιση προβολή των κομμάτων σε βάρος του ΚΚΕ συνεχίζεται και στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί και καλεί τα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους του να παρέμβουν με τη δράση τους ώστε να φτάσει πλατιά η φωνή και οι θέσεις του ΚΚΕ σε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ