O νεκρός Μπερλουσκόνι έγινε έργο τέχνης! [εικόνες] - iefimerida.gr

O νεκρός Μπερλουσκόνι έγινε έργο τέχνης! [εικόνες]

Σίλβιο Μπερλουσκόνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πρωτότυπο έργο με την ονομασία «το όνειρο των Ιταλών» έχει τοποθετηθεί εδώ και λίγες ημέρες απέναντι από το ιταλικό πρωθυπουργικό μέγαρο, το οποίο, παρά τον ωραίο τίτλο του, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς απεικονίζει νεκρό τον τέως πρωθυπουργό της χώρας.

Το ομοίωμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει κλειστά μάτια, χαμόγελο στα χείλη, το κεφάλι ακουμπισμένο απαλά σε ένα μεταξωτό μαξιλάρι και το χέρι του μέσα στο μισάνοιχτο παντελόνι του, ενώ έχει τοποθετηθεί σε διάφανη προθήκη. Ο Καβαλιέρε που έχει φτιαχτεί από σιλικόνη, είναι ξαπλωμένος σε ένα στρώμα από βελούδο σαν να ήταν Πάπας, άγιος, ή λίντερ μάξιμο, αλλά φορά στα πόδια του παντόφλες με τον Μίκι Μάους.

Το ανατρεπτικό έργο τέχνης φιλοτέχνησαν το ζευγάρι στη ζωή και τη τέχνη Αντόνιο Γκαρούλο και Μάριο Οτοτσέντο που ήταν οι πρώτοι Ιταλοί ομοφυλόφιλοι που παντρεύτηκαν το 2002 στο Αμστερνταμ και εκθέτουν στο Παλάτσο Φεραγιόλι λίγα μέτρα από το πρωθυπουργικό μέγαρο, τοποθεσία όχι τυχαία.

«Φανταστήκαμε τον Μπερλουσκόνι, το σώμα του, την ιδέα ότι όλοι εμείς που είμαστε θεατές έχουμε σχηματίσει μια συγκεκριμένη εικόνα του Ιταλού ηγέτη που είναι κλεισμένος σε μία γυάλινη προθήκη την οποία συναντάμε συνήθως στην χριαστιανική παράδοση καθώς στο εσωτερικό της τοποθετούνται τα σώματα των αγίων, των ισχυρών, των ηρώων. Την ίδια στιγμή όμως με αυτό τον τρόπο διαχωρίζεται η πραγματικότητα και η κρίση στη διάρκεια του χρόνου και της ιστορίας», γράφουν οι δύο Ιταλοί καλλιτέχνες.





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ