Η Ιταλία μετράει τις πληγές της μετά το πέρασμα του φονικού σεισμού - iefimerida.gr

Η Ιταλία μετράει τις πληγές της μετά το πέρασμα του φονικού σεισμού

Η Ιταλία μετράει τις πληγές της μετά το πέρασμα του φονικού σεισμού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βιβλική είναι η καταστροφή που άφησε στο πέρασμα του ο Εγκέλαδος και τα 5,8 Ρίχτερ στη βόρεια Ιταλία. Ηδη 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ακόμα δέκα άνθρωποι αγνοούνται. Οι μεγαλύτερες ζημιές, έχουν σημειωθεί σε έξι δήμους των περιφερειών της Μόντενα, Μπολόνια και Φερράρα.

Πάνω από 100 ήταν οι μετασεισμοί τις επόμενες ημέρες –τρεις ξεπέρασαν τους πέντε βαθμούς– χωρίς να αποκλείονται νέες ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις.

Τα σωστικά συνεργεία επικεντρώνονται σε βιομηχανική μονάδα της Μεντόλα, εκεί όπου έχασε τη ζωή του ένας εργάτης, ενώ άλλοι τρεις αγνοούνται.

Στην κοντινή Μιράντολα, τέσσερις εργάτες έχασαν την ζωή τους, και αυτοί από την κατάρρευση κτιρίου βιομηχανίας.

Οι τραυματίες είναι περί τους 200 ενώ σε 14.000 υπολογίζονται όσοι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους από τις 20 Μαΐου ως σήμερα.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δεσμεύθηκε ότι το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί -στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα- για να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ