Που να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα - iefimerida.gr

Που να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα

πολιτιστική ατζέντα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεατρικές παραστάσεις, γενέθλια του Ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84», Ημερίδα Καριέρας για την αγορά εργασίας είναι μερικές μόνο από τις πολλές προτάσεις που περιλαμβάνει η σημερινή πολιτιστική ατζέντα της ημέρας. Αναλυτικα:

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

  • Μουσείο Μπενάκη: Η σημασία της λεπτομέρειας. Κυριάκος, Αντέλα και Συνεργάτες Αρχιτέκτονες

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο κτήριο της οδού Πειραιώς την έκθεση αρχιτεκτονικής «Η σημασία της λεπτομέρειας. Κυριάκος, Αντέλα και Συνεργάτες Αρχιτέκτονες». Ο Κυριάκος και η Αντέλα και Κυριακίδη, ανήκουν στην κατηγορία των αρχιτεκτόνων που είναι άμεσα συνυφασμένοι με την υλοποίηση των έργων που σχεδιάζουν, ανταποκρινόμενοι στους περιορισμούς (πολεοδομικούς, κτιριοδομικούς, οικονομικούς) στους οποίους φυσικά είναι αναγκασμένοι να υπoταχθούν και αφήνοντας τα ίδια τα Έργα τους να αναδείξουν την επαγγελματική αρτιότητα και δημιουργική πληρότητα που διαθέτουν. Στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Καμεράτα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει για πρώτη φορά τις νέες συνθέσεις του, αναπτύσσοντας ένα δημιουργικό διάλογο με την Καμεράτα, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. Ο πιανίστας και συνθέτης, έχοντας έναν ολόκληρο ορχηστρικό κόσμο στο μυαλό του, συνδιαλέγεται με τις κλασικές φόρμες, τη γλώσσα της τζαζ, αλλά και με ελληνικούς τρόπους, προτείνοντας μια νέα, ενδιαφέρουσα αλλά και βαθύτατα προσωπική μουσική γλώσσα. Παρότι ακόμα και σήμερα ερμηνεύει κλασικά δεξιοτεχνικά έργα, ο ίδιος αποποιείται τη δεξιοτεχνία ως κύριο κανάλι έκφρασης. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Κεντρική Σκηνή, Λ. Συγγρού 107-109 Ημερομηνία 30 Μαΐου 2012. Ώρα έναρξης: 20:30

  • «Τον καιρό εκείνο τον παλιό»

Μονόπρακτη μουσικο-θεατρική παράσταση οπερέτας βασισμένη σε μια ιδέα του μαέστρου Γιάννη Θεοδωρόπουλου. Τα τραγούδια ερμηνεύνουν λυρικοί καλλιτέχνες της ΕΛΣ και καλλίφωνοι χορωδοί. Στο Κινηματοθέατρο Ορφέας, Λεωφόρος Σαρωνίδας 60, Τηλ.: 2291060077. Είσοδος ελεύθερη.

  • Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Ερμηνεύει τα έργα «Ταφή» του Δημήτρη Μητρόπουλου, Varations on a theme «Enigma» του Edward Elgar και Κοντσέρτο για κιθάρα του Mauro Giuliani με σολίστ την Κορίνα Βουγιούκα. Διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου. Στο Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Τηλ.: 2107282333. Εισιτ.: Euro 20, 15, 11, 6, 3,50 (φοιτ.). Σημεία προπώλησης: ταμεία Μεγάρου Μουσικής, εκδοτήριο Ομήρου 8, 2107282333, www.megaron.gr.

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Ημερίδα καριέρας για νέους φοιτητές και αποφοίτους τεχνολογικών και οικονομικών τμημάτων που θέλουν να προωθήσουν το βιογραφικό τους. Διοργάνωση: Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Electrical Engineering Students' European Association. Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1, Γκάζι. Τηλ.: 2103461589. Τετ. 30/5, 10 π.μ.-6 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Λεπτομέρειες στο www.job-fair.gr.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

  • Ο Αθήνα 9,84 γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Η Τεχνόπολη φωταγωγείται για την περίσταση και ο πρώτος σταθμός που έσπασε το κρατικό μονοπώλιο μας προσκαλεί σε ειδικά σχεδιασμένα μουσικοθεατρικά δρώμενα με θέμα το ραδιόφωνο. «Cityspits - Μια ραδιοφωνική εκπομπή που τη βλέπεις», θεατρική παράσταση των Δ. Κουρούμπαλη, Δ. Δάσκα και Β. Ανδρίτσου. Στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1, Γκάζι, Τηλ.: 2103461589. Είσοδος ελεύθερη.

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Η Μέριλιν Ρόμπινσον για τη «Μεγάλη κοινότητα»

Η Αμερικανίδα πολυβραβευμένη συγγραφέας («Housekeeping» και «Γκίλιαντ - Τόπος της μαρτυρίας») μιλάει για την παγκόσμια κοινότητα, τις παθογένειές της, τις οικουμενικές αξίες και τη σημασία της ανθρώπινης ύπαρξης. Προλογίζει ο Στ. Ζουμπουλάκης, διευθυντής του περιοδικού «Νέα Εστία». Στο Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλ.: 2107282333, 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 5.30 μ.μ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ