Κομισιόν: «Ουδέν σχόλιον» για τον διακανονισμό του Ελλάδας με την Siemens - iefimerida.gr

Κομισιόν: «Ουδέν σχόλιον» για τον διακανονισμό του Ελλάδας με την Siemens

Κομισιόν: «Ουδέν σχόλιον» για τον διακανονισμό του Δημοσίου με την Siemens
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο εάν γίνει σχετική καταγγελία ή διαπιστωθεί παράβαση των κανονισμών της εσωτερικής αγοράς, θα εξεταστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens για εξωδικαστικό, αποζημιωτικό συμβιβασμό, η οποία, μάλιστα, κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή.

Αυτή ήταν η απάντηση του Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, αποφεύγοντας, ωστόσο, να σχολιάσει την εν λόγω συμφωνία.

«Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, η Επιτροπή δεν είναι σε θέση να προβεί σε δήλωση ως προς τη συμβατότητα με τους ισχύοντες κανόνες της ΕΕ», τόνισε ο κ. Μπαρνιέ.

«Ο εν λόγω συμβιβασμός δεν εμποδίζει την Επιτροπή να διερευνήσει τυχόν παραβιάσεις των ενωσιακών κανόνων για τις δημόσιες συμβάσεις ή τα διαρθρωτικά ταμεία και το Ταμείο Συνοχής εάν της υποβληθεί σχετική καταγγελία ή εάν η Επιτροπή διαπιστώσει παραβίαση των κανόνων για τις δημόσιες συμβάσεις στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας την απάντηση του επιτρόπου, ο κ. Χουντής χαρακτήρισε την συμφωνία ηθικά και νομικά διάτρητη. «Όσοι βιάστηκαν να κουκουλώσουν με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό τις δωρεές στα κομματικά τους ταμεία, τις λίστες Χριστοφοράκου και τις ευθύνες της Siemens που "λάδωνε" κυβερνήσεις και πολιτικούς σε παγκόσμιο επίπεδο, καταλαβαίνουν τώρα ότι η υπόθεση αυτή είναι εύκολο να ξανανοίξει αν υπάρξει η πολιτική βούληση από την όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές», επισήμανε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ