SPD προς Ελλάδα: «Τηρήστε τις συμφωνίες» - iefimerida.gr

SPD προς Ελλάδα: «Τηρήστε τις συμφωνίες»

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τήρηση των συμφωνιών από την πλευρά της Ελλάδας ζητεί ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ τάσσεται υπέρ παράτασης του χρόνου για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Σε συνέντευξή του στην Saarbruecker Zeitung, ο κ. Γκάμπριελ εκτιμά ότι οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση χρειάζονται ώθηση της ανάπτυξης, αλλά και δομικές μεταρρυθμίσεις. Ειδικά όμως για την Ελλάδα, επισημαίνει ότι το κύριο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη κρατικής οργάνωσης, με αποτέλεσμα, όπως λέει, τα ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα να μην έχουν αποτελεσματικότητα. Καλεί δε την γερμανική κυβέρνηση να φροντίσει επειγόντως για περισσότερη ανάπτυξη και απασχόληση στην Ευρώπη, καθώς, όπως εξηγεί, «η Γερμανία εισάγει την ανεργία των γειτόνων της, όταν η δική τους οικονομία χειροτερεύει», ενώ αναφέρει ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να ψηφίσει σύντομα για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης (ESM), «ενόψει πιθανής όξυνσης της κατάστασης στην Ελλάδα».

Ωστόσο ο κ. Γκάμπριελ δεν συμφωνεί με τον προγραμματισμό της Άγκελα Μέρκελ για έγκριση του ESM μαζί με το δημοσιονομικό σύμφωνο. «Κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό. Η καγκελάριος φοβάται για αντιδράσεις στην ίδια της την παράταξη. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε διατεθειμένοι να ψηφίσουμε και για τα δύο θέματα, εάν η κυβέρνηση ξεκαθαρίσει τα συνταγματικά και νομικά ζητήματα και εάν υπάρξει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που θα έχει συμφωνηθεί με εμάς και τους Ευρωπαίους εταίρους», καταλήγει ο πρόεδρος του SPD.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ