Ρόμι Σνάιντερ: Η λαμπρή καριέρα, η φρικτή απώλεια, το ψυχιατρείο και ο θάνατος - iefimerida.gr

Ρόμι Σνάιντερ: Η λαμπρή καριέρα, η φρικτή απώλεια, το ψυχιατρείο και ο θάνατος

Ρόμι Σνάιντερ/ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 29 Μαϊου 1982 η διάσημη πρωταγωνίστρια βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της από τον φίλο της Λοράν Πετέν. Τριάντα χρόνια μετά, τα αίτια του θανάτου παραμένουν ακαθόριστα. Το σίγουρο είναι πως η εντυπωσιακή σταρ, την οποία ζήλεψαν εκατομμύρια γυναίκες για τη δόξα της, πέθανε δυστυχισμένη.

Μια σειρά αφιερωμάτων προβάλλονται σήμερα σε όλο τον κόσμο για την ζωή και τον θάνατο της Ρόμι Σνάιντερ, της γυναίκας που μίσησε όσο τίποτε άλλο τον ρόλο που την έκανε διάσημη. Η «Πριγκίπισσα Σίσυ» λατρεύτηκε από εκατομμύρια γυναίκες αλλά για την Μανταλένα Ρόζμαρι Αλμπαχ Ρέτι -όπως ήταν το πραγματικό της όνομα δεν ήταν τίποτε άλλο από μία τροχοπέδη στην καριέρα της πρωταγωνίστριας κουλτουριάρικων ταινιών του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που ονειρευόταν.

Πραγματικά, μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων (1955-1957 της τριλογίας «Σίσσυ» (στην οποία ενσάρκωνε την πονεμένη αυτοκράτειρα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, Ελισάβετ) δούλεψε με σπουδαίους σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές όπως οι Λουκίνο Βισκόντι, Ζιλ Ντασέν, Ορσον Γουέλς, Κώστα Γαβρά, Κλοντ Σοτέ, Αλέν Ντελόν, Ιβ Μοντάν,Μάρλον Μπράντο, Ζαν Μορό, Αντονι Πέρκινς, Πίτερ Σέλερς, Γούντι Αλεν αλλά και η Μελίνα Μερκούρη («10.30, καλοκαίρι βράδυ»).

Σε αντίθεση με την θριαμβευτική πορεία στην μεγάλη οθόνη, όμως, η προσωπική ζωή της Ρόμι Σνάιντερ δεν λαμπερή αλλά γεμάτη πόνο και θλίψη. Μετά τη θυελλώδη σχέση της με τον Αλέν Ντελόν (η οποία κράτησε από το 1959 έως το 1963) παντρεύτηκε τον Γερμανό ηθοποιό Χάρι Μάγιεν ο οποίος τέσσερα χρόνια μετά το διαζύγιό τους αυτοκτόνησε.

Τον Μάιο του 1981 η ηθοποιός -η οποία αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με την υγεία της- υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης ενός νεφρού της (που λέγεται ότι της άφησε μια τεράστια ουλή στην πλάτη) και δύο μήνες αργότερα βίωσε το πιο τραγικό γεγονός της ζωής της, το οποίο δεν ξεπέρασε ποτέ.

Τον Ιούνιο του 1981, ο 13 ετών Ντάβιντ -από τον γάμο της με τον Μάγιεν- έπαιζε στον κήπο του σπιτιού της, όταν γλίστρησε και καρφώθηκε πάνω στα κάγκελα βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο. Η μητέρα του δε βρισκόταν στο σπίτι. Ενημερώθηκε για το συμβάν από το τηλέφωνο και το σοκ που υπέστη ήταν τόσο ισχυρό ώστε λίγο αργότερα κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία της σε ψυχιατρική κλινική στο Παρίσι.

Ένα χρόνο μετά, στις 29 Μαΐου 1982, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Στο γραφείο της υπήρχε μεγάλη ποσότητα βαρβιτουρικών χαπιών και αλκοόλ ενώ τα media της εποχής έκαναν λόγο για αυτοκτονία. Υπήρξαν ωστόσο και άλλοι που υποστήριξαν ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή. Επισήμως, οι συνθήκες του θανάτου της δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Ήταν μόλις 43 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ