New York Times: Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν το ευρώ, αλλά φοβούνται να το αφήσουν - iefimerida.gr

New York Times: Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν το ευρώ, αλλά φοβούνται να το αφήσουν

New York Times: Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία αποκαλυπτική για την ανασφάλεια που επικρατεί στην Ευρώπη έρευνα δημοσιεύουν οι New York Times, στην οποία φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν το ευρώ, αλλά από την άλλη φοβούνται και να το εγκαταλείψουν.

Πρόκειται για έρευνα που διενεργήθηκε από το «Pew Research Center» και αφορά το διάστημα μεταξύ 17 Μαρτίου έως 16 Απριλίου. Το ερωτηματολόγιο δόθηκε σε πολίτες από οκτώ χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιο συγκεκριμένα ήταν πέντε από την Ευρωζώνη, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και τρεις από την ευρύτερη Ένωση, όπως η Βρετανία, η Πολωνία και η Τσεχία.

Το αποτέλεσμα έδειξε πως παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, τάσσονται κατά μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης του ενιαίου νομίσματος. Στην Ιταλία το 51% απάντησε ναι στο ευρώ, ενώ στην Ελλάδα το 71%.

Στην έρευνα σχολιάζεται πως μπορεί η Ελλάδα να αποδυναμώθηκε ως χώρα από το ευρώ, όμως σε ποσοστό 46% οι Έλληνες απάντησαν πως «το ευρώ κάνει καλό στην Ελλάδα», την ίδια ώρα που οι Γάλλοι και οι Ιταλοί απάντησαν κάτι τέτοιο σε ποσοστό 31% και 30% αντίστοιχα.

Από την έρευνα φαίνεται επίσης πως ο λαός με τη μεγαλύτερη «συμπάθεια» στο ενιαίο νόμισμα είναι οι Γερμανοί. Σε δεύτερο χρόνο η έρευνα δείχνει πως το 49% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παροχής βοήθειας στα προβληματικά κράτη της Ευρωζώνης, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 42% πριν από δύο χρόνια. Στη Γαλλία, όπου εντείνεται η ανησυχία για την οικονομική κατάσταση της χώρας, η στήριξη για τα πακέτα διάσωσης μειώθηκε στο 44% από 53% την άνοιξη του 2010.

Πάντως σε όλες τις χώρες οι αμφιβολίες αναφορικά με τα οφέλη της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ