Ιερώνυμος: «Απορρίπτουμε τον εθνικισμό, στηρίζουμε τον πατριωτισμό» - iefimerida.gr

Ιερώνυμος: «Απορρίπτουμε τον εθνικισμό, στηρίζουμε τον πατριωτισμό»

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα κατά του εθνικισμού αλλά υπέρ του πατριωτισμου απέστειλε από τη Μόσχα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Είναι άλλο πράγμα ο πατριωτισμός και άλλο ο εθνικισμός. Τον πατριωτισμό τον στηρίζουμε, τον εθνικισμό τον απορρίπτουμε», τόνισε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απαντώντας σε ερώτηση φοιτητών της Θεολογικής Ακαδημίας του Αγίου Σεργίου, για την ανάπτυξη του εθνικιστικού φαινομένου στην Εκκλησία.

Ακόμη. ο κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε τον εγωισμό ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν οι Χριστιανικές Εκκλησίες . «Ο εγωισμός του ανθρώπου είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο Αδάμ και η Εύα έφυγαν από τον Παράδεισο από τον εγωισμό τους. Σε κάθε αίρεση ή διαίρεση θα δείτε ότι από πίσω υπάρχει εγωισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε πλαίσιο συζήτησης για τα προβλήματα που υπάρχουν στις Ορθόδοξες Εκκλησίες και στις σχέσεις τους με τις άλλες χριστιανικές κοινότητες και ομολογίες.

Ο κ. Ιερώνυμος ολοκληρώνει την Τετάρτη το απόγευμα την επίσκεψή του στη Μόσχα και αναμένεται να ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ