«Ιφιγένεια» του Σαμαρά για τη νίκη ο Γιάννης Μιχελάκης

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης θυσιάζεται, τοποθετούμενος στην τέταρτη μη εκλόγιμη -με βάση το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου- θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας καθώς όπως είναι γνωστό επικεφαλής τέθηκε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Τελικά, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να μην αλλάξει τη σειρά που ήδη υπήρχε και έτσι, μετά την κυρία Μπακογιάννη στη δεύτερη θέση τοποθετείται ο τέως πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου και στην τρίτη, ο στενός του συνεργάτης Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Σαμαράς επέλεξε να αλλάξει τη δεύτερη του περιφέρεια -η πρώτη είναι πάντα η Μεσσηνία- και να πολιτευθεί στην Περιφέρεια Αττικής και όχι στη Μαγνησία.

Η σημαντικότερη αλλαγή που έγινε για να εξομαλυνθούν οι ισχυρές αντιδράσεις οι οποίες είχαν προκληθεί ήταν στην Κεφαλονιά όπου και χάθηκε η έδρα. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τοποθετείται ο πρώην υφυπουγός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Παπαδήμου, Πέτρος Αλιβιζάτος.

Στην Ηλεία, ο προερχόμενος από τη Δημοκρατική Συμμαχία πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοντογιάννης τελικά θα βρεθεί στην τρίτη θέση πίσω από τον κώστα Τζαβάρα και τη Διονυσία Αυγερινοπούλου

Στα Χανιά ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου αφήνοντας πίσω τους κυρίους Μανούσο Βολουδάκη, Κυριάκο Βιρβιδάκη και Κώστα Γύπαρη, ενώ στο Ηράκλειο ο Λευτέρης Αυγενάκης, επίσης από τη Δημοκρατική Συμμαχία, τοποθετείται δεύτερος πίσω από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, αλλά μπροστά από τους Μάξιμο Σενετάκη και Γιώργο Δεικτάκη.

Τέλος, στην Α' Αθηνών ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης τοποθετείται κάτω από τον Ανδρέα Ψυχάρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ