Δεκαπέντε νεκροί από το νέο φονικό σεισμό στην Ιταλία [βίντεο] - iefimerida.gr

Δεκαπέντε νεκροί από το νέο φονικό σεισμό στην Ιταλία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τρόμος επέστρεψε στην Ιταλία σήμερα αφού ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε εννέα ημέρες μετά. Ο νέος ισχυρός σεισμός, μεγάθους 5,8 Ρίχτερ, συγκλόνισε την Ιταλία και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δεκαπέντε ατόμων. Μάλιστα οι Αρχές εκτιμούν πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί αφού δεκάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Το νέο φονικό χτύπημα του σεισμού σημειώθηκε στις 09:06 το πρωί και το επίκεντρο του εντοπίστηκε στη Μόντενα. Στη συνέχεια ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί σε Μόντενα, Μιλάνο, Μπρέσια.

Τα 5,8 Ρίχτερ έπληξαν την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός από το Βένετο έως τη βόρεια Ιταλία ακόμη και σε περιοχές της Τοσκάνης.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι και ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, Βάσκο Ερράνι, τόνισαν ότι «το ιταλικό κράτος κινητοποιήθηκε άμεσα και οι κάτοικοι δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να μείνουν αβοήθητοι. Τη στιγμή που ξαναχτύπησε ο Εγκέλαδος, ήμασταν έτοιμοι να αρχίσουμε την συνεδρίαση στο κυβερνητικό μέγαρο, για την παροχή βοήθειας σε όσους είχαν πληγεί από τον πρώτο σεισμό».

Στη Μπολόνια, εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες καταστήματα, ενώ στο Μιλάνο κι άλλες περιοχές της ενδωχώρας εκκενώθηκαν πολλά γραφεία.

Στο χωριό Φινάλε Εμίλια, κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ης Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία. Σε όλα αυτά τα χωριά, πολλά σπίτια είχαν εκκενωθεί μετά το σεισμό της 20ης Μαΐου, όταν επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ