Το συχνό σεξ βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου - iefimerida.gr

Το συχνό σεξ βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου

 Πρίνστον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προηγούμενες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το σεξ κάνει καλό όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στην αυτοπεποίθηση. Τώρα μια νέα έρευνα έρχεται να προσθέσει άλλον ένα στους λόγους που πρέπει να επιδίδεστε στο σπορ συχνότερα, καθώς βοηθά τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχει προκύψει ότι οι λειτουργίες του εγκεφάλου εμποδίζονται όταν βιώνουμε αγχωτικές και άβολες καταστάσεις. Έτσι, οι ερευνητές από το Πρίνστον θέλησαν να διαπιστώσουν κατά πόσο ισχύει και το αντίστροφο, αν δηλαδή ο εγκέφαλός μας μεγαλώνει σε καταστάσεις που είναι ευχάριστες, όπως η σεξουαλική επαφή.

Για τη μελέτη τους πραγματοποίησαν μια σειρά πειραμάτων σε ποντίκια, χωρίζοντάς τα σε τρεις ομάδες: στα ποντίκια που είχαν καθημερινά σεξουαλική επαφή με θηλυκά, στα ποντίκια που έκαναν σεξ μια φορά ανά δυο εβδομάδες και στα ποντίκια που δεν έκαναν καθόλου σεξ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο εγκέφαλος των αρσενικών ποντικιών που έκαναν σεξ τακτικά μεγάλωσε και οι συνάψεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων τους πολλαπλασιάστηκαν, ενώ αντίθετα, στα ποντίκια που δεν έκαναν καθόλου σεξ, δεν παρατηρήθηκε καμία αλλαγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ